Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Унікальний музей на Волині  може зникнути

Рокинівський музей історії сільського господарства Волині був відкритий у 1979 році.

Фото: Музейний простір Волині.

Унікальний музей на Волині може зникнути

Рокинівський музей історії сільського господарства Волині шукає інвестора або партнера на правах засновника

Волинська обласна рада обмежила фінансову дотацію Музею історії сільського господарства Волині-скансен, повідомив директор і засновник Музею-скансену Олександр Середюк та заявив про постійні фінансові утиски. «З метою недопущення занепаду та повної ліквідації унікальної експозиції Музею просто неба – «КОЗАЦЬКИЙ ЗИМІВНИК», який розкинувся на березі Рокинівського ставка площею у 17 га (за 12 км. від Луцька) запрошуємо інвестора або партнера на правах засновника», - зазначив історик.

Це єдиний Музей такого типу, як діючий скансен, поруч з міжнародною автомагістраллю, з розвиненою інфраструктурою та брендом. 

За словами Олександра Середюка, це єдиний Музей такого типу, як діючий скансен, поруч з міжнародною автомагістраллю, з розвиненою інфраструктурою та брендом. Тут уже споруджено понад десять стародавніх архітектурних споруд, включаючи: хатки, клуні, стодоли, вітряк, церкву, кузню та інші дерев’яні господарські приміщення, які оцінені ліцензованою фірмою. Планується розбудова нових історичних та сакральних об’єктів.

Реклама Google

На березі Рокинівского ставка закладено Волинську Січ площею 1,5 га, (оренда на 49 років), де передбачається побудувати козацьку острогу, дерев’яні приміщення, які існували на Січі. Вона стане Центром національно-патріотичного виховання, козацько-лицарського бойового мистецтва, вишколу славних воїнів-козаків, справжніх захисників Вітчизни.

«Першочергову перевагу надається патріотам України», – заявляє Олександр Середюк.

Джерело: Музейний простір Волині
Telegram Channel