Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Під двері квартири матері антикорупціонера Шабуніна у Рівному підклали гранати «Ф1»

Пані Тамари й уявити не могла, що такий «подаруночок» отримає сьогодні і її сваха…

Фото suspilne.media.

Під двері квартири матері антикорупціонера Шабуніна у Рівному підклали гранати «Ф1»

Це сталося вчора. А сьогодні такі самі гранати підклали під двері його тещі у Києві

Матір керівника столичної громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна, яка мешкає у Рівному, прокоментувала інцидент з гранатами. Два корпуси від гранат «Ф1» без детонаторів знайшли під квартирою жінки увечері 30 грудня. Сам антикорупціонер Суспільному коментувати випадок не став, проте оприлюднив свою позицію у Facebook.

Інцидент стався близько 22 години на вулиці Драганчука. Корпуси гранат були частково поміщені у коробку, їх виявили на першому поверсі багатоповерхівки під дверима квартири.

Поліція запропонує Шабуніну охорону.
Поліція запропонує Шабуніну охорону. Фото umoloda.kiev.ua.

 Тамара Шабуніна (на фото) у цей момент вдома була одна. Каже: стояв пакет і вона подумала, що то сміття. Його побачив сусід і подзвонив, уточнила жінка. Її та інших мешканців з квартир евакуювали. На запитання Суспільного, чи пов’язує це з діяльністю сина, відповіла, що не знає.

Ці два корпуси від «Ф1» знайшли біля помешкання пані Тамари.
Ці два корпуси від «Ф1» знайшли біля помешкання пані Тамари.

 «Наприклад, я зразу говорила старшому сину, можливо, це переплутали, не мені. А він каже: ті, що це роблять, вони не можуть переплутати. Чи з діяльністю сина? Чи по відношенню до мене.... Я не маю боргів. Я не маю з кимось....відносно до мене. Відносно сина – я не знаю, я не можу сказать», – розповіла Суспільному Тамара Шабуніна.

Сусіди кажуть: близько о пів на 11-ту вечора чули шум на коридорі, але не звернули на це уваги. Анатолій Наумець повертався додому після 22-ї, то коробки ще не було.

«Але потім подзвонили сусіди, голова ОСББ сказав, що в нас там якась коробка незнайома стоїть. А потім приїхали силовики, поліція, сказали не виходити з квартири. Ми побули годинку, а потім проводилася евакуація мешканців», – сказав сусід Тамари Шабуніної.

Читайте у нас також: «Троє волинян катували, а потім хотіли підпалити живцем подружжя з Рівненщини».

Корпуси від гранат «Ф1» не були вибухонебезпечні, з’ясували поліцейські.

«У зв’язку з тим, що не містили підривача. Здетонувати він не міг би при будь-якому руху, датчиків руху, чи будь-яких моментів, які могли б здетонувати, на ньому не було. Називаємо його муляжем простою мовою, але за даним фактом нами розпочате кримінальне провадження по хуліганству, а також погроза вбивством», – прокоментував заступник начальника Нацполіції області Олександр Панасюк.

Віталій Шабунін коментувати ситуацію журналістам Суспільного не став. На своїй фейсбук-сторінці написав, що «не має значення, хто це організував, зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави гідно відповісти в сотнях попередніх нападів».

Суспільне Рівне нагадує, що…

= Віталій Шабунін – уродженець Рівного, понад десять років мешкає у столиці. Він – очільник Центру протидії корупції. У 2006-му році був одним із наймолодших в історії депутатів Рівнеради, на момент обрання йому було 22.

= Активіст гостро критикує чинну владу та керівництво правоохоронних структур.

= У ніч на 23 липня невідомі підпалили будинок Шабуніна. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав: його з дітьми не було в будинку, а батьки встигли вибігти. Поліція Київщини розпочала досудове розслідування і відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Тим часом сьогодні близько 11 години у поліцію надійшло повідомлення про те, що у Святошинському районі міста Києва в багатоповерховому житловому будинку на третьому поверсі біля вхідних дверей квартири, яка здається в оренду, виявлено дві скріплені скотчем гранати Ф-1. Власницею помешкання є матір дружини голови правління та співзасновника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

На місце події виїхали вибухотехніки, рятувальники та слідчо-оперативна група. Проводиться ретельний огляд місця події, поліцейські встановлюють можливих свідків та переглядають камери відеонагляду, які могли зафіксувати осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Після огляду цій події буде надана правова кваліфікація.

Зважаючи на ці події, Віталієві Шабуніну буде запропоновано заходи безпеки. У випадку згоди – їх забезпечуватимуть поліцейські Києва.

Читайте у нас також: «В Іваничівському районі грабіжник вдерся в хату до пенсіонерки і забрав 700 гривень і продукти».​

Telegram Channel