Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Куди звертатися у 2021 році для оформлення пільг та субсидій?

Нововведення стосується оформлення 67 видів допомог, в тому числі субсидій.

Фото ua.news.

Куди звертатися у 2021 році для оформлення пільг та субсидій?

Мінсоцполітики змінило правила оформлення пільг і субсидій

З 1 січня 2021 року управління соцзахисту припиняють особистий прийом  громадян для оформлення пільг і субсидій – тепер потрібно звертатися відповідні відділи громад. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі програми «Сніданок з 1 + 1», пише ua.news.

Вона вказала, що нововведення стосується оформлення 67 видів допомог, в тому числі субсидій. Тепер для їх отримання потрібно або відправити заяву по електронній пошті або через «Дію», або подати її в місцевій громаді, а управління соцзахисту вже припинили особисто приймати громадян. «Це пов’язано з реформою децентралізації. У громадах є соціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей», – повідомила Лазебна, додавши, що для тих трьох мільйонів осіб, які вже є в програмі субсидій, нічого не змінюється. «Ми автоматично повністю перепризначували близько трьох мільйонів домогосподарств субсидії», – зазначила чиновниця.

«Це пов’язано з реформою децентралізації. У громадах є соціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей».

Раніше Кабінет міністрів удосконалив механізм отримання субсидій, надавши можливість отримувати її домогосподарствам, де є працюючі за кордоном. Також спрощено процедуру призначення допомоги для безробітних.

Тим часом, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що субсидій на сплату житлово-комунальних послуг вистачить усім, хто їх потребує, попри скорочення фінансування у 2021 році.

Улітку міністр фінансів заявив,що у Кабінеті міністрів не розглядають варіант скорочення фінансування субсидій на житлово-комунальні послуги в 2021 році, на них виділять стільки ж коштів, скільки і на 2020.

Telegram Channel