Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Ковельщині електрифікували масив, який 10 років був без світла

Тепер "За пасікою" буде освітлене.

Фото зі сторінки Романа Троцюка у Facebook.

На Ковельщині електрифікували масив, який 10 років був без світла

Перші будинки приєднані до електропостачання на масиві «За пасікою» в селі Дубове

Для жителів масиву «За пасікою», що в селі Дубове Дубівської ОТГ Ковельського району минула новорічна ніч була особливою. Адже збулася їхя довгоочікувана мрія: масив електрифікували. Про це розповів дубівський сільський голова Роман Троцюк.

Більше десяти років тому на масиві роздали 140 земельних ділянок для житлового будівництва. Відтоді там не було електроенергії. Будівництво будинків відбувалося повільно. 

Більше десяти років тому на масиві роздали 140 земельних ділянок для житлового будівництва. Відтоді там не було електроенергії.

У 2019 році Дубівська сільська рада виділила 400 тисяч гривень на будівництво лінії електропередач потужністю 10 кВ. Умовою виділення коштів було створення кооперативу, який за власні кошти повинен був встановити понижувальні трансформатори та побудувати лінії електропередач потужністю 0,4 кВ. Кооператив було створено та частково реалізовано проект,вартість якого становить 5 мільйонів гривень.

Власники осель отримали довгоочікувану електроенергію та показали приклад для інших. Нині в громаді є сім подібних масивів. Тому відпрацьований механізм будуть застосовувати і надалі  за умови достатнього наповнення сільського бюджету.

Реклама Google

 

 

Telegram Channel