Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Якутії знайшли рештки волохатого носорога, який жив десятків тисяч років тому (Відео)

Загалом науковці оцінюють цілісність тварини у 80%.​

Фото Академії наук Росії.

В Якутії знайшли рештки волохатого носорога, який жив десятків тисяч років тому (Відео)

Тварина перебувала у вічній мерзлоті, тому збереглися її шерсть та м'які тканини

Місцеві жителі знайшли тварину поблизу притоки річки Тірехтях в Абійському районі Якутії. Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на «N+1».

Тіло волохатого носорога лежало біля річки у вічній мерзлоті, яка відтанула. На місце знахідки прибули спеціалісти Академії наук Республіки Саха (Якутія).

За попереднім аналізом, тварині було 3 – 4 роки, коли вона потонула. Науковці наразі не знають її статі. Загинув носоріг приблизно 20 – 50 тисяч років тому. Точнішу інформацію дослідники назвуть після радіовуглецевого датування.

Загинув носоріг приблизно 20 – 50 тисяч років тому. Точнішу інформацію дослідники назвуть після радіовуглецевого датування.

У носорога збереглися зуби, густа коричнева шерсть, більшість м'яких тканин і навіть деякі внутрішні органи, зокрема частина кишківника із залишками останнього обіду тварини. Цілий також і невеликий ріг, який вчені знайшли неподалік туші. Загалом науковці оцінюють цілісність тварини у 80%.​

Реклама Google

Хоча рештки тварини знайшли ще у серпні 2020 року, однак про це стало відомо лише тепер.

Читайте також: Знайшли ідеально збереженого ведмедя льодовикового періоду

Наразі носоріг перебуває на місці, де його знайшли. Згодом тушу планують транспортувати в Якутськ, а тоді — до Стокгольма.


Наразі носоріг перебуває на місці, де його знайшли. 
 

Там учені детальніше досліджуватимуть тварину, аби дізнатися про цей вид. Зокрема, як він пристосувався до суворого клімату Сибіру та що могло спричинити його вимирання. Вимерли волохаті носороги приблизно 14 тисяч років тому.

Telegram Channel