Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинська аграрна компанія планує запровадити очне землеробство на усіх своїх землях

Фото agroportal.ua.

Волинська аграрна компанія планує запровадити очне землеробство на усіх своїх землях

Точне землеробство дає 10 відсотків надбавки до врожайності

«Волинь-Зерно-Продукт» планує у наступному сезоні охопити технологіями точного землеробства 100% земельного банку. Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів головний агроном компанії Ярослав Мазуренко.

«Це дасть нам економію по витратам, а також можливість покращення низькопродуктивних зон», – зазначив він.

Нині у компанії є успішні кейси, коли були покращені окремі поля шляхом внесення більшої кількості органічних добрив в зонах з пониженою родючістю.

Мазуренко говорить, що нині у компанії є успішні кейси, коли були покращені окремі поля шляхом внесення більшої кількості органічних добрив в зонах з пониженою родючістю. Також – внесенням кальцію через вапнування.

«Уже зараз відбираємо аналізи ґрунту по квадратам, придбали розкидачі, які диференційно можуть вносити добрива, так само маємо сівалки диференційного висіву. До цього почали диференційно вносити КАС через оприскувачі», – говорить головний агроном.

Загалом, зазначає він, точне землеробство забезпечує 10% надбавки до врожайності. Але це вже вищий рівень.

Читайте також: Господарство на Волині на 5 гектарах вирощує 15 сортів яблук (Відео)

За звичайних умов 30-40% надбавки до врожаю можна отримати, маючи хороший план і ефективне й поетапно його впроваджуючи: не відходити від глибини та термінів посіву, часу обробок, досконало розуміти норми фунгіцидів та гербіцидів по діючим речовинам, і знати, яка діюча речовина проти якого збудника буде ефективною.

Telegram Channel