Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дитячу залізницю у Луцьку міській владі можуть передати, продати або ж віддати в оренду

Буде чи не буде?

Фото зі сторінки Луцька дитяча залізниця у Facebook.

Дитячу залізницю у Луцьку міській владі можуть передати, продати або ж віддати в оренду

Наразі визначають спосіб передачі залізниці міській владі

Минулоріч Укрзалізниця прийняла рішення про припинення діяльності дитячої залізниці у місті Луцьку. Це викликало стурбованість громади, адже не одне покоління приводило сюди своїх діток, щоб здійснити цікаву прогулянку дитячим потягом. Також тут малеча займалася у гуртках, інформує Луцька міська рада.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив на необхідності та важливості збереження дитячої залізниці для громади. Щонайперше, було надіслано листи до Укрзалізниці щодо можливості збереження об’єкту чи передачу його у комунальну власність та висловлено готовність фінансування потреб дитячої залізниці (заробітні плати, комунальні послуги тощо).

АТ «Укрзалізниця» листом від 23 грудня минулого року у відповідь на останнє звернення повідомила, що комісія з непрофільних активів, яка діє при акціонерному товаристві, на даний час визначає спосіб (оренда, продаж або передача), у який Луцька міська рада може отримати у користування дитячу залізницю.

АТ «Укрзалізниця» листом від 23 грудня минулого року у відповідь на останнє звернення повідомила, що комісія з непрофільних активів, яка діє при акціонерному товаристві, на даний час визначає спосіб (оренда, продаж або передача), у який Луцька міська рада може отримати у користування дитячу залізницю. Адже процедура розпорядження майном визначається відповідно до порядку, затвердженого постановою Кабінету міністрів України. Цим документом визначається механізм списання майна, відчуження, передачі в користування, оренду, концесію майна, внесеного до статутного капіталу товариства або набутого товариством на законних підставах.

Реклама Google

Telegram Channel