Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Бразильців збурила скульптура вульви у ботанічному саду (Фото)

Прихильники президента Бразилії засудили багряну вульву як «ліву пропаганду», «непристойну» та «осудливу».

Фото news.artnet.com.

Бразильців збурила скульптура вульви у ботанічному саду (Фото)

Щодо мистецької інсталяції розгорілася політична суперечка

Скульпторка Джуліана Нотарі написала у Facebook, що твір під назвою «Діва» «ставить під сумнів взаємозв'язок природи та культури в нашому західному фалоцентричному та антропоцентричному суспільстві» та запросила на дискусію щодо «проблематизації статі». Про це повідомляє news.artnet.com.


Скільрторка на фоні свого творіння.

Відкриття твору відулося за кілька днів після того, як президент Бразил Джаїр Болсонаро заявив, що аборти ніколи не будуть легалізовані в країні. Прихильники Болсонаро засудили багряну вульву як «ліву пропаганду», «непристойну» та «осудливу» у соціальних мережах, повідомляє Guardian. Оригінальна публікація мисткині у Facebook викликала понад 25 тисяч пристрасних коментарів. Правий бразильський учений Олаво Карвальо запитав у Twitter, чому люди говорять про цю роботу, а не «мають справу з нею» настільки ж великим пенісом.

Оригінальна публікація мисткині у Facebook викликала понад 25 тисяч пристрасних коментарів. Правий бразильський учений Олаво Карвальо запитав у Twitter, чому люди говорять про цю роботу, а не «мають справу з нею» настільки ж великим пенісом.

Скульптуру творила команда з 20 чоловік приблизно 11 місяців. Наприкінці у величезну траншею, вириту вручну в Усіна-де-Арте, парку ботанічного мистецтва, який відкрився в 2015 році, опустили бетонні та смоляні рельєфи.

Читайте також: Румунський митець використовує бензопилу, щоб перетворити дерева в скульптури

Десятиліттями жіноче тіло лежить в основі практики Нотарі, відтоді, як вона отримала у власність колекцію з 22 металевих дзеркал, які використовували на вагінальних іспитах. Вона почала застосовувати медичні пристрої для створення отворів у серії своїх робіт, які вона уподібнила ранам. «Діва» – найбільший твір в серії і в ньому треба бачити не лише частину жіночого тіла, але й відкриту болячку, яка представляє соціальну нерівність у Бразилії.


Команда з 20 чоловік 11 місяців вручну рила канаву.
 

«Діва» – найбільший твір в серії, у якому треба бачити не лише частину жіночого тіла, але й відкриту болячку, яка представляє соціальну нерівність у Бразилії.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel