Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
За місяць на Волині викрили 31 браконьєрство на воді

Фото зі сторінки Волинський рибоохоронний патруль у Facebook.

За місяць на Волині викрили 31 браконьєрство на воді

За цей період на порушників накладено штрафів на 2759 грн

У період з 1 по 31 грудня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 21 рибоохоронний рейд та викрили 31 порушення природоохоронного законодавства, з яких шість – грубі. Також складено 14 протоколів за порушення правил рибальства та три – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Крім цього, оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

9 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. 

– За цей період на порушників накладено штрафів на 2 759 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 544 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 633 кг водних біоресурсів. Також вилучено 5 заборонених знарядь лову та ще 24 – за актами безхазяйного майна, – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 9 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

 

Для прикладу, 3 грудня викрито грубе порушення правил рибальства. Так, двоє громадян здійснювали вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Вони встигли виловити 32 штуки карася сріблястого, чим завдали збитків рибному господарству на суму 544 грн. Інцидент стався на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Луцького району.

Читайте також: Застукали на гарячому: на Горохівщині браконьєри зловили 348 карасів і 10 коропів 

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Telegram Channel