Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Львові накрили ділків з понад тонною героїну: вартість цієї наркоти сягає 100 мільйонів доларів (Фото)

Нічого собі!

Фото gp.gov.ua

У Львові накрили ділків з понад тонною героїну: вартість цієї наркоти сягає 100 мільйонів доларів (Фото)

Товар прямував з Пакистану в країни ЄС

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, під час спецоперації в рамках кримінального провадження за фактом контрабанди наркотичних засобів вилучено рекордну партію героїну вагою понад 1 тонну (ч. 1 ст. 14 ч.2 ст. 305 КК України), повідомляє gp.gov.ua.

За даними слідства, наркотичний засіб контрабандою був ввезений в Україну з Пакистану в грудні минулого року через Морський торговельний порт «Південний» (м. Одеса). Далі «товар» під виглядом харчової продукції транспортували на Західну Україну щоб переправити до країн Європейського Союзу як дипломатичний вантаж.

За даними слідства, наркотичний засіб контрабандою був ввезений в Україну з Пакистану у грудні минулого року через Морський торговельний порт «Південний» (м. Одеса). Далі «товар» під виглядом харчової продукції транспортували на Західну Україну щоб переправити до країн Європейського Союзу як дипломатичний вантаж.

Під час обшуку складів у м. Львові, де зберігався наркотик, в порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох громадян Туреччини.

Орієнтована вартість вилученого наркотичного засобу за цінами «чорного ринку» становить 2,3 млрд гривень.

На цей час проводяться першочергові слідчі дії та вживаються заходи для встановлення інших співучасників злочину.

Досудове розслідування триває.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ у Львівській області, Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та головного відділу БКОЗ СБУ у Львівській області, із залученням спецпідрозділу «Альфа».

Telegram Channel