Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Президент «Волинського братства» подарував волинській бібліотеці книжки

Чотири видання передадуть центральним бібліотекам Ковеля, Володимира-Волинського та Каменя-Каширського.

Фото зі сторінки Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки у Facebook.

Президент «Волинського братства» подарував волинській бібліотеці книжки

Різдвяні подарунки Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці передав Микола Жулинський

Учора в наукову бібліотеку завітав член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук Віктор Яручик. Він передав різдвяні презенти з Києва від Миколи Жулинського – добірку з 30 книг найсучаснішої української літератури, інформує Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.

Цінним надбанням, зокрема, стане книжка „Ключ до обрію» Леоніда Томи, котра містить статті та есеї про творчий шлях визначного літературознавця Миколи Жулинського; збірник публікацій самого Миколи Жулинського „Осяяння словом», його книжка „Спадкоємці», що є творчим відгуком на публіцистику письменників-волинян, у т.ч. – Йосипа Струцюка, а також унікальний бібліографічний посібник „Микола Григорович Жулинський» з передмовою Івана Дзюби.

Родзинкою подарованої колекції є рідкісне видання синодальної друкарні в Варшаві 1938 року видання „Наука про Службу Божу».

Родзинкою подарованої колекції є рідкісне видання синодальної друкарні в Варшаві 1938 року видання „Наука про Службу Божу» (підручник для ІV-ої кляси повшехних шкіл. Видання п’яте, поправлене й доповнене). Видання містить роз’яснення служб, життєписи святих Української церкви.

Реклама Google

Особливе місце в подарованій колекції посідає ошатно видана дитяча книжка, в якій Микола Григорович виступає в незвичній ролі дитячого письменника. Адже весною 2017 року в родині Жулинських з’явилося на світ двоє маленьких хлопчиків-онучат. Їм і присвячене видання „Віршиків кілька для Назарчика та Матвійка», що вийшло у видавництві „Ранок» з ілюстраціями Оксани Драчковської.

Оскільки окремі з подарованих видань одержані в кількості від 8 до 10 примірників, Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки має намір передати 4 назви з них центральним бібліотекам Ковеля, Володимира-Волинського та Каменя-Каширського.

Telegram Channel