Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
М'ясні страви на Різдво: топ-5 простих і смачних рецептів (Фото)

Смачно і святково!

Фото smachnonews.24tv.

М'ясні страви на Різдво: топ-5 простих і смачних рецептів (Фото)

Нарешті Різдвяний піст закінчується і можна поласувати смачненькою курочкою чи свининою

Подекуди від різноманітності смаколиків розбігаються очі. Smachnonews зібрав прості і смачні рецепти основних страв з м’ясом на Різдвяний стіл.

Печена курка із журавлиною

 

 

 

Інгредієнти:
– 2 склянки кубиків хліба (можна взяти гречаний чи гороховий);
– 3 столові ложки вершкового масла;
– ¼ чашка подрібненої цибулі-шалот;
– 2 столові ложки подрібненої зеленої цибулі;
– сіль і чорний перець за смаком;
– ¼ чашка сушеної журавлини;
– 1 склянка курячого бульйону;
– 1 столова ложка подрібненого свіжого чебрецю;
– 1 чайна ложка подрібненого свіжого розмарину;
– ¼ чайна ложка сушеної шавлії;
– 1 куряче яйце;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 3 гілочки свіжого чебрецю;
– 3 гілочки свіжого розмарину;
– 2 цілі курки.

Інгредієнти для соусу:
–⅔ чашка курячого бульйону;
–¼ чашка свіжої журавлини;
– 2 столові ложки кленового сиропу.

Спершу розігрійте духову піч до 120 градусів. Викладіть кубики хліба в один шар на деко. Підсмажте хліб у розігрітій духовці до золотистого, хрусткого та повністю сухого стану протягом 20-40 хвилин. Перекладіть хліб у велику миску.

Розтопіть вершкове масло у великій пательні на середньому вогні. Зваріть та перемішайте цибулю-шалот та зелену цибулю з дрібкою солі в розпеченому вершковому маслі, поки цибуля-шалот не стане напівпрозорою та м’якою протягом 3-4 хвилин. Додайте сушену журавлину до цибулі-шалоту; перемішайте, поки журавлина не прогріється, варіть від 2 дo 3 хвилин.

Курячий бульйон влийте в сотейник, доведіть до кипіння і залийте сумішшю, додайте сушені кубики хліба. Перемішайте, поки рідина не вбереться, додайте подрібнений чебрець, розмарин, шавлію, сіль і чорний перець. Змішайте збите яйце в хлібну суміш, накрийте миску поліетиленовою плівкою і дайте фаршу відстояти, поки рідина не вбереться, 10-15 хвилин.

Нарешті Різдвяний піст закінчується і можна поласувати смачненькою курочкою чи свининою

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть інше деко 2 столовими ложками олії і викладіть на нього гілочки чебрецю та гілочки розмарину. Щедро приправте кожну порожнину курки сіллю. Нафаршируйте кожну курку приблизно 1/2 хлібно-журавлинною сумішшю. Зв’яжіть ніжки ниткою між собою і викладіть на підготовлене деко поверх гілочок чебрецю та розмарину. Намастіть оливковою олією, приправте сіллю і чорним перцем.

Випікайте близько 1 години у розігрітій духовій печі, поки кістки не стануть рожевими, а сік з курки не стане прозорими. Дістаньте з печі, накрийте щільно фольгою і дайте відпочити 10 хвилин. Для приготування соусу на середньому вогні розмішайте на пательні курячий бульйон, свіжу журавлину та кленовий сироп і доведіть до кипіння. Варіть і розмішуйте, поки соус не загусне, від 1 до 3 хвилин. Подавайте соус до готового м'яса.

Курка «Песто»

 

 

 Інгредієнти:
– 4 половинки курячих грудок без шкіри та кісток;
– ½ чашка соусу песто з базиліком;
– 4 тонкі скибочки прошутто.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть форму для запікання олією. Викладіть 2 столові ложки песто на курячі грудки поверх кожної і обгорніть скибочками прошутто. Помістіть загорнуті курячі рулети в підготовлену форму для запікання. Випікайте в розігрітій духовці, поки курка не стане рожевою, соік з м’яса прозорим, а прошутто злегка хрустке, приблизно 25 хвилин.

Карамелізована свинина з імбиром

 

 Інгредієнти:
– 1 кілограм свинячої корейки без кісток;
– 2 зубчики часнику, нарізані тонкими скибочками;
– 2 столові ложки коричневого цукру;
– 1/2 чайної ложки дрібно натертого свіжого імбиру;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 1/4 чайної ложки подрібненого червоного перцю;
– 2 столові ложки оливкової олії.

 

За допомогою маленького гострого ножа зробіть тонкі прорізи по вій свинячій корейці й вкладіть у них скибочку часнику. У невеликій мисці змішайте цукор з імбирем, сіллю, червоним перцем та оливковою олією. Натріть пастою м’ясо, добре оберніть її харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник. Дайте постояти при кімнатній температурі протягом 1 години перед запіканням.

Розігрійте духову до 200 градусів. Запікайте свинину 10 хвилин. Далі зменшіть температуру в духовці і готуйте м’ясо приблизно на 35 хвилин довше, поки термометр миттєвого зчитування, вставлений у найтовстішу частину, не зареєструє 135 градусів. Перекладіть смажене м’ясо на дерев’яну дошку і дайте відпочити 15 хвилин перед нарізанням. Відкиньте нитку і виріжте свинину на тонкі скибочки. Розкладіть на тарілку, прикрасьте скибочками апельсина, червоної смородини та м’яти та подавайте до столу.

Яловичина «Біф Веллінгтон»

 

 Інгрідієнти:
– 1 кг яловичої вирізки;
– 2 столові ложки вершкового масла, розм'якшене;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 цибулина, подрібнена;
– ½ чашка нарізаних свіжих грибів;
– 400 г шампіньйонів;
– 2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла;
– сіль і перець за смаком;
– 1 пачка замороженого листкового тіста;
– 1 жовток;
– 300 мл яловичого бульйону;
– 2 столові ложки червоного вина.

Розігрійте духову піч до температури 220 градусів. Помістіть яловичину в невелику форму для випікання і змастіть 2 столовими ложками розм'якшеного вершкового масла. Випікайте 10-15 хвилин до рум'яної кірочки. Вийміть м’ясо і дайте повністю охолонути. Збережіть сік, який виділився під час приготування.

Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в сотейнику на середньому вогні. Пасеруйте цибулю та гриби на вершковому маслі протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Змішайте попердньо просмажені гриби з цибулею і 2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла, приправте сіллю і перцем. Нанесіть грибну суміш на яловичину. Розкачайте дисткове тісто у тонкий пласт товщиною 5 мм, а в центр покладіть яловичину. Складіть і заклейте всі краї, переконавшись, що шви не надто товсті. Помістіть яловичину в форму для випікання розміром, виріжте кілька щілин у верхній частині тіста і змастіть його жовтком.

Випікайте при температурі 230 градусів протягом 10 хвилин, а потім зменшіть вогонь до 220 градусів, готуйте ще протягом 10-15 хвилин, або поки тісто не стане хрустким, золотисто-коричневого кольору. Відкладіть і тримайте в теплі.

Збережений бульйон помістіть у каструлю на сильний вогонь. Перемішайте його і червоне вино, кип'ятити 10-15 хвилин. Процідіть і подавайте з яловичиною.

Курячі кульки «Буффало»

 

 Інгредієнти:
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 2 стебла селери, дрібно подрібнені;
– ½ білої цибулі, дрібно подрібнена;
– 1 яйце, злегка збите;
– 1 столова ложка гірчиці;
– 1 кілограм курячого фаршу;
– 1 склянка панірувальні сухариків;
– 1 чайна ложка солі;
– ½ чайна ложка свіжомеленого чорного перцю;
– 6 столових ложок вершкового масла;
– ¾ чашки гострого соусу «Буффало».

У невеликій пательні нагрійте 1 столову ложку оливкової олії на середньому вогні. Додайте селеру та цибулю та варіть до готовності, 3-4 хвилини. Дайте охолонути до кімнатної температури.

У мисці змішайте охолоджену селерову суміш з яйцем, гірчицею та курячим фаршем. Додайте панірувальні сухарики, сіль і перець, перемішайте.

Сформуйте суміш у 2-сантиметрові кульки. Решта 3 столові ложки оливкової олії нагрійте на середньому вогні. Додайте фрикадельки і смажте до золотистого кольору, 2-3 хвилини з однієї сторони (загалом 8-10 хвилин). У середній каструльці розтопіть масло на середньому вогні. Додайте гострий соус «Буффало» і збийте до однорідності. Киньте фрикадельки в соус. Подавати курячі кульки теплими. Фрикадельки можна зробити на два дні вперед і акуратно розігріти на плиті або в мікрохвильовці.

Смачного!

 

Джерело: smachnonews.
Telegram Channel