Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З ревнощів до здобутків Порошенка влада нехтує річницею Томосу – Ростислав Павленко

З річницею!

Фото eurosolidarity.

З ревнощів до здобутків Порошенка влада нехтує річницею Томосу – Ростислав Павленко

У переддень Різдва у понад тисячолітній історії Українського Православ‘я сталася вікопомна подія: Українська Церква стала автокефальною, отримала визнання Вселенського Патріархату, а згодом – ще трьох Церков-Сестер

«Держава не має втручатися у церковні справи. Особливо чужа держава-агресор» – ці слова Президента Порошенка, певно, найточніше показують, в яких умовах працювали для допомоги українським православним. Адже Україна має право на автокефальну Церкву – і лише відсутність у минулому держави перешкоджало цьому; інші народи отримували автокефалію, щойно позбувалися іноземного ярма, передає eurosolidarity.

Православна Церква України ствердилась, має підтримку людей і розвивається. Історичний процес не спинити – якщо його підтримують щирі, свідомі і активні люди.

Реклама Google

Читайте також: Порошенко поділився фотоспогадами про отримання Томосу.

Тож тепер належить сповна скористатися можливостями, які відкриває постання вселенськи визнаної автокефальної Церкви для єднання суспільства і знешкодження гібридної російської агресії проти душі і розуму українців.

На жаль, чинна влада нехтує цими можливостями – чи то з ревнощів до здобутків Президента Порошенка і команди, чи з принципу «какая разніца» і загального невігластва. Ба більше, влада часто потурає московській церкві, перешкоджаючи приєднанню громад до церкви української, покриваючи беззаконня, або й беручи участь у ньому.

Але ці намагання адептів «русского міра» марні: Православна Церква України ствердилась, має підтримку людей і розвивається. Історичний процес не спинити – якщо його підтримують щирі, свідомі і активні люди.

З річницею!

 

Telegram Channel