Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Штурм Конгресу в США: загинули чотири людини, будівля під охороною, Сенат відновив роботу

Численні джерела повідомили, що багато людей були поранені, щонайменше один чоловік шпиталізований.

Protesters clash with counter-protesters at the Capitol on Wednesday, Jan. 6, 2021 in Salem, Ore. Thousands of President Donald Trump's supporters caused violence and chaos in Washington while Congress attempted to vote to certify that President-elect Joe Biden won the election. (AP Photo/Paula Bronstein)

Paula Bronstein

Штурм Конгресу в США: загинули чотири людини, будівля під охороною, Сенат відновив роботу

Штурм будівлі розпочався близько 22:00 (за київським часом) під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією

Національна гвардія та поліція зачистили будівлю Конгресу США від протестувальників, приміщення знову під охороною, робота Сенату відновлена. Під час заворушень загинули чотири людини — двоє жінок і двоє чоловіків.

Як пише CNN, окрім жінки, яка була застрелена, загинули ще три людини, передає Суспільне.

Під час заворушень загинули чотири людини — двоє жінок і двоє чоловіків.

Реклама Google

«Одна доросла жінка і двоє дорослих чоловіків, мабуть, постраждали від різних складних станів, які призвели до їх смерті. Будь-яка загибель людей в окрузі трагічна, і ми думаємо про всіх, хто постраждав від їх втрати», — сказав начальник поліції округу Колумбія Роберт Конті на пресконференції.

Численні джерела повідомили виданню, що багато людей були поранені, щонайменше один чоловік шпиталізований. Поліція намагалася очистити будівлю Конгресу за допомогою димових гранат, вікна на західній стороні були вибиті, на першому поверсі зібралися сотні правоохоронців. Силовики також збивали демонстрантів зі сходинок на східній стороні будівлі, а потім поліція вишикувалася в довгу чергу, щоб відтіснити натовп з території Конгресу.

За даними видання, поліція затримала щонайменш 13 осіб під час штурму Конгресу.

«Йдеться про 13 арештів. Важливий нюсанс, що жоден із затриманих не є мешканцем столиці, усі особи, які були заарештовані з-поза меж Вашингтону», — сказав Конті.

Він додав, що кільком правоохоронцям надають медичну допомогу у зв’язку з травмами, отриманими під час сутичок.

Згодом Конгрес був очищений від протестувальників. Законодавці почали повертатися в будівлю після того, як її взяли під охорону, і заявили, що мають намір відновити роботу, а саме, підтвердити перемогу демократа Джозефа Байдена над республіканцем Дональдом Трампом шляхом підрахунку голосів у Колегії виборників.

Telegram Channel