Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Глава МОЗ каже, шо в Україні не локдаун, а жорсткий карантин: як різняться обмеження

Карантин і локдаун – різні речі.

Фото УНІАН.

Глава МОЗ каже, шо в Україні не локдаун, а жорсткий карантин: як різняться обмеження

Карантинні обмеження, за словами міністра, були розроблені з урахуванням думки провідних українських епідеміологів та інфекціоністів, а також спираючись на міжнародний досвід

В Україні з 8 січня введені жорсткі карантинні обмеження, а не локдаун, який передбачає повну зупинку всіх процесів в країні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

«Минула перша доба відтоді, як в Україні введені посилені карантинні обмеження. Хочу зазначити, що це не локдаун, як його зараз називають, це жорсткий карантин. Локдаун має певні ознаки, це практично повна зупинка всіх бізнесів, всіх процесів в країні», - сказав міністр.

Він зазначив, що країни Європи зараз масово закриваються саме на локдаун, й там діють суворі обмеження, які не дозволяють навіть вийти з дому без попереднього запису.

 Країни Європи зараз масово закриваються саме на локдаун, й там діють суворі обмеження, які не дозволяють навіть вийти з дому без попереднього запису.

«Однак тільки в Україні карантинні обмеження сприймаються деякими так званими експертами, політичними діячами, деякими верствами населення як квест під назвою «обійти заборони». У жодній європейській країні ще не було такої лояльності з боку влади й одночасно такої зневаги та неповаги до встановлених обмежень. І в жодній країні так активно не йшли обговорення щодо доцільності дій влади під час пандемії», - сказав Степанов.

Він зазначив, що ці карантинні обмеження «не були вигадані президентом, прем'єром або міністром охорони здоров'я просто тому, що ми так захотіли». За його словами, ці норми були розроблені з урахуванням думки провідних українських епідеміологів та інфекціоністів, а також спираючись на міжнародний досвід.

«Коли ми вводимо ті чи інші обмеження, ми враховуємо так звані закони епідеміології, які при всьому бажанні неможливо обійти. Воно все розвивається за певними принципами по траєкторії розвитку епідемії в країні та з протидії епідемії. І саме з епідеміологічної точки зору ми й вводимо карантинні обмеження», – зазначив Степанов.

Читати також: Січневий локдаун: як працюватимуть торговельно-розважальні центри

Джерело: УНІАН
Telegram Channel