Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Припиняйте це робити: 9 буцімто позитивних звичок, які псують вам життя

Будьте щасливими у новому році!

Фото 24 канал.

Припиняйте це робити: 9 буцімто позитивних звичок, які псують вам життя

Від наших щоденних дій напряму залежить, чи досягнемо ми своєї мети в майбутньому. Тому ми намагаємось набути багатьох корисних звичок, які б допомагали нам йти вперед та відкриватись світові. А що як деякі наші звички не такі вже й хороші?

Деякі звички, як от цілеспрямованість чи комунікабельність, здаються нам цілком позитивними, їх навіть заохочують у суспільстві. 

Чому не все так однозначно та як звички, які здаються хорошими, можуть зробити нас нещасливими? 

Завжди говорити «так»

Усі ж бачили однойменний фільм? В певний момент головному герою також почало здаватись, що погоджуватись на усі пропозиції – значить бути відкритим для світу, людей і нових можливостей. Проте ви ризикуєте втратити здатність розпізнавати власні бажання і можете діяти на шкоду собі.

Ви цілком можете зробити своє життя цікавішим і провести тиждень чи місяць під знаком «Завжди говорити «так»». Це буде незвичайний досвід, проте не затягуйте такий експеримент надовго.

Краєвиди нічного міста, ніжні погляди та зізнання у коханні – зробіть ковток улюбленого червоного сухого  та запам’ятайте цей особливий вечір на смак. 

Чому не все так однозначно та як звички, які здаються хорошими, можуть зробити нас нещасливими? 

Виконувати усі обіцянки

Чесні люди завжди тримають свого слова – це правильно. Проте часто трапляється так, що обставини змінюються, щось від вас не залежить, і ви вже не можете зробити те, що пообіцяли. Тоді люди, побоюючись, що їх вважатимуть ненадійними, намагаються завершити справи навіть на шкоду собі.

Проте нічого не станеться, якщо ви чесно зізнаєтесь, що у вас щось не вийшло. Не робіть із себе надлюдину: як правило, цього ніхто не оцінює.

Планування – усьому голова

Ох, скільки ж ми чули про це планування! Здається, що тільки правильне планування і врятує світ. І на перший погляд у цьому немає нічого поганого: ви структуруєте свої справи і чітко знаєте, куди йдете. Проте у вічному досягненні мети, цілях, чіткому графіку, ви втрачаєте задоволення від самого процесу, а життя перетворюється на постійні перегони. А ваше життя проходить вже зараз, воно не почнеться після того, як ви поставите «галочку» навпроти пункту у планері.

Не у грошах щастя

Люди, які так кажуть, часто легковажно ставляться до грошей, легко витрачають їх на непотрібні речі і зрештою – залишаються з порожніми кишенями. Це провокує стрес та тривогу за майбутнє.

Так, за гроші не купиш щастя чи друзів. Проте певна фінансова подушка та стабільний заробіток приносять нам спокій та впевненість у завтрашньому дні. Вчіться фінансової грамотності, накопичуйте кошти, і тоді вам не доведеться економити та брати у борг, а лише із задоволенням розпоряджатись власними грошима.

Бажання завжди почуватись корисною

Ви першою біжите на допомогу рідним, у вас часто не вистачає часу на себе, а за 20 хвилин, проведених у соцмережах ви почуваєтесь винною? Тоді для вас погані новини.

Це не приводить ні до чого хорошого, адже вам стає важко відпочивати та розділяти роботу і особистий час. Це величезне навантаження на ваш організм. Варто нарешті подумати про себе, а не про інших.

Підтримувати зв'язок у соцмережах

Соцмережі дозволили нам бути на зв'язку зі знайомими навіть на іншому кінці світу, і це прекрасно. Проте часто стрічка у соцмережі не лише вбиває купу часу, але й змушує нас почуватись гірше. Нам починає здаватись, що у всіх знайомих ідеальне життя, тоді як у нас – одні проблеми. Відпишіться від людей, які змушують вас так думати і пам'ятайте, що сторінка у соцмережі – це лише обгортка, за якою стоять такі ж люди, як і ми.

Копатись у минулому

Дуже важливо аналізувати свої помилки та виносити зі своїх провалів певні уроки. Але так само важливо – відпускати погані ситуації, а не раз за разом прокручувати їх у голові.

Постійне копання у минулому заважає насолоджуватись життям зараз і думати про майбутнє. Не все можна виправити, не все траплялась з вашої вини. І постійно картати себе за помилки минулого – лише марне витрачання енергії і часу.

Ставитись до усього серйозно

У дорослих людей є певні обов'язки, до яких потрібно ставитись серйозно як-от робочі завдання, виховання дітей, оплата рахунків тощо. Проте у житті має бути місце і для дитячої наївності, ігор, безпосередності та легкості. Сприймаючи усе занадто серйозно, ви ризикуєте стати занудою, який робить тільки те, що від нього вимагають. Давайте волю своїм бажанням і своїй внутрішній дитині.

Читати також: Картопляний відвар – чудовий косметичний засіб для обличчя й рук

Уникати проблем

Розвиватись та досягати висот можливо тільки тоді, коли ви наважуєтесь на щось невідоме. Нові заняття, знайомства, завдання можуть викликати певний страх та хвилювання – це ознака того, що ви ростете в особистісному плані.

Джерело: 24 канал
Telegram Channel