Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Яким буде курс долара на початку 2021 року: прогноз експертів

Курс.

Фото ілюстративне.

Яким буде курс долара на початку 2021 року: прогноз експертів

Чи варто купувати валюту?

На початку нового року в Україні можливі коливання курсу валюти, однак вони будуть не істотними. Перейматися українцям не варто, адже така тенденція спостерігається на валютному ринку України продовж 4 років.

Про це у коментарі 24 каналу розповів член Ради Національного банку України Василь Фурман

За його словами, нещодавнє посилення курсу української гривні було викликане ситуативними чинниками, зокрема, великими продажами іноземної валюти резидентами, які заходили з доларами і купували українську облігацію внутрішньої державної позики.  

Нещодавнє посилення курсу української гривні було викликане ситуативними чинниками, зокрема, великими продажами іноземної валюти резидентами, які заходили з доларами і купували українську облігацію внутрішньої державної позики.  

«Якщо бути відвертим, Нацбанк не дає прогнозів і це правильна політика всіх центральних банків, які проводять політику плаваючого обміну курсу. З іншого боку треба дивитись на прогноз зростання нашої економіки. Кабмін дає прогноз на більше ніж 4%. Нацбанк також дає такий прогноз, інфляція в межах 5 0 6,5%, тобто не буде істотною. Ціни на український експорт та бюджет є збалансованими. Це свідчить про те, що коливання гривні будуть не істотними», – заявив він.

Джерело: 24 канал
Telegram Channel