Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вибух газопроводу на Полтавщині: факельне горіння вдалося зупинити

Біля місця аварії цілодобово працює оперативний штаб.

Фото ДСНС.

Вибух газопроводу на Полтавщині: факельне горіння вдалося зупинити

Тривають роботи з відновлення газопостачання

На місці вибуху на газопроводі у Лубенському районі Полтавської області вдалося зупинити факельне горіння. Наразі тривають роботи з відновлення газопостачання. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Внаслідок вибуху газопостачання припинили для 17 населених пунктів. Усього без газу опинились 2 914 домогосподарств. Зранку 10 січня рятувальники та співробітники «Лубнигаз» розпочали роботи з відновлення газопостачання.

Реклама Google

Людей просять вимкнути газові конфорки, газові крани та газовий котел, а також провітрити приміщення. Станом на 10:30 ДСНС повідомляє про відновлення газопостачання у 8 селищах.

Людей просять вимкнути газові конфорки, газові крани та газовий котел, а також провітрити приміщення.

На магістральному газопроводі, який обслуговує «Оператор газотранспортної системи України» («Укртрансгаз»), вдень 9 січня стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці.

У ДСНС кажуть, що сталася розгерметизація газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород», після чого виникло факельне горіння. Через декілька годин аварію вдалося локалізувати, а станом на 8:00 10 січня факельне горіння зупинили.

Біля місця аварії цілодобово працює оперативний штаб, до якого входять представники департаментів охорони здоров'я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, РДА, рятувальники, правоохоронці, енергетики та газовики.

Читайте також: У домі луцької зоозахисниці сталась пожежа: загинули тварини

Поранених чи загиблих внаслідок вибуху немає. Поліція Полтавської області відкрила справу за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу — пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів. Розслідування триває.

 

Telegram Channel