Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Шацьку чекають сприятливої погоди, щоб почати ремонт дороги

В планах – завершити розпочаті проєкти і приступити до реалізації нових, важливих і корисних для громади.

Фото: Шацька ОТГ.

У Шацьку чекають сприятливої погоди, щоб почати ремонт дороги

Після виборів Шацька територіальна громада отримала законні повноваження самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення. Під керівництвом Шацького селищного голови Сергія Карпука вона успішно впроваджує набутий досвід, збільшує свою спроможність, продовжує реалізовувати проєкти

В Шацькій громаді тривають роботи з капітального ремонту автомобільної дороги місцевого значення Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове.

«Це дорога, яка наближає нас до основної мети – будівництва автопереходу з Польщею», – наголосив на важливості проєкту очільник громади.

Найближчим часом, за сприятливої погоди, розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини.

В межах національного проєкту «Велике будівництво» триває ремонт дороги Піща-Шацьк -Любомль –Володимир-Волинський- Павлівка -Горохів- Берестечко-Козин, яка веде до туристичного «магніту» області – Шацьких озер. Минулого року стартували ремонтні роботи на території Шацької громади на 9 кілометрах автошляху, які цьогоріч заплановано завершити. В межах цього проєкту буде перенесена в інше місце автобусна зупинка, оскільки нинішня функціонує з порушеннями.

На перехресті вулиць Шацька 50 років Перемоги і Степана Шковороди буде встановлено світлофор та облаштовано відповідну інфраструктуру.

Найближчим часом, за сприятливої погоди, розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини. В минулому році за кошти районного бюджету було проведено експертизу. Під час тендеру визначено переможця, яким стало ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс».

В селі Пульмо триває капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини, вартість проведення робіт – 6 млн. 896 тис. Після ремонту, який планують завершити в 2021 році, медичний заклад буде відповідати всім сучасним вимогам.

На ремонт внутрішньогосподарської меліоративної системи в селі Світязь громаді вдалося залучити кошти з обласного бюджету. Після того, як надійдуть фінанси, проєкт повністю реалізують, що дасть можливість покращити ситуацію із наповнюваністю водойм Шацького поозер’я, зокрема його перлини – Світязя.

 

 В селі Світязь побудовано мережу освітлення по вулицях 8 Березня, Незалежності, в Підманові – по вулицях Володимира Хомича і Незалежності. Також у Світязі розроблено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію освітлення по вулиці Линівська.

Читайте також27-річний чоловік під час затримання вкусив патрульного за стегно (Фото)

В Піщі провели благоустрій кладовища, обклали облицювальною плиткою сходи в сільському Будинку культури. В Ростані також почали ремонтувати приміщення СБК, цьогоріч там планують покласти на підлозі плитку. В дитсадку села Пулемець облаштували санвузли, а на території побудували господарську споруду.

 

 В смт Шацьк, села Мельники та Положеве закуплено контейнери для роздільного збору сміття, які встановлять відразу, як тільки обладнають під них майданчики.

 

 В планах на нинішній рік – завершити розпочаті проєкти і приступити до реалізації нових, важливих і корисних для громади.

Джерело: Шацька ОТГ
Telegram Channel