Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині новобудову ще не здано в експлуатацію, а вона вже руйнується

Жителі села ніяк не дочекаються відкриття соціально-культурного центру.

Фото: Камінь-каширська газета «Полісся».

На Волині новобудову ще не здано в експлуатацію, а вона вже руйнується

Уже більше десяти років триває реалізація проєкту з будівництва соціально-культуного центру у селі Карпилівка на Камінь-Каширщині

І попри те, що цей об’єкт є дуже потрібним для селян, з його будівництвом та введенням в експлуатацію чомусь все не ладиться. Є думка, що негаразди через те, що підрядник неякісно виконував роботи, замовник, а ним була районна рада, байдуже та безвідповідально ставився до реалізації запланованого. Але тепер, коли так би мовити настав час громад, люди стурбувалися, що цей об’єкт може перейти під відповідальність сільської ради і їм доведеться усе це «розгрібати».

Жителі села Карпилівка давно чекають на відкриття у них соціально-культурного центру. Адже в селі немає клубу, відсутнє приміщення, де б можна було проводити масові заходи чи ж ті самі вибори. Але з 2009 року, відколи стартувало будівництво приміщення, дотепер його так і не здано в експлуатацію. На зведення будівлі витрачено більше мільйона гривень, а вона вже й почала руйнуватися, в ній завівся грибок. Були неодноразові спроби виправити ситуацію. Зокрема колишній сільський голова Карасинської сільської ради Світлана Сидорук клопоталася, щоб про об’єкт не забули, районна рада розуміючи, що справу слід дійсно доводити до кінця, вирішила ліквідувати наслідки неякісно виконаних підрядником робіт, залучивши іншого. Втім люди бачать, що все за роки настільки ускладнилося, що сільській громаді буде дуже непросто цю справу владнати. І переживають вони тепер не лише про те, що «у приміщенні оселився грибок, а його приховали під іншою підлогою», а й підозрюють, що документально довести справу до логічного завершення буде не зовсім просто. Відтак стривожені з приводу того, чи варто поспішати сільраді приймати об’єкт у такому стані.

Але з 2009 року, відколи стартувало будівництво приміщення, дотепер його так і не здано в експлуатацію.

Сумнівається у цьому і частина депутатів об’єднаної Сошичненської сільської громади. І, наприклад, Віктор Семенюк, як зауважив журналістам «Полісся», з цього приводу навіть звернувся до народного депутата України Ірини Констанкевич.
— Коли я проводив прийом громадян, до мене зверталися жителі села Карпилівка із питанням про їхній соціально-культурний центр. На сесії я наполіг, щоб усі депутати долучалися до огляду об’єктів, які ми маємо приймати, і виважено підходили до цього питання. Щоб не вийшло так, що ми приймаємо «кота в мішку». Приміщення не здане в експлуатацію, а воно вже гниле і непотрібне. Тож чи маємо ми перебирати на себе відповідальність за це? — каже Віктор Трохимович. 

Джерело: Камінь-каширська газета «Полісся»
Telegram Channel