Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через ворожий обстріл під Пісками загинув боєць ЗСУ

За минулу добу бойовики на Донбасі двічі порушили "режим тиші".

Фото УНН.

Через ворожий обстріл під Пісками загинув боєць ЗСУ

Внаслідок ворожого обстрілу під Пісками у зоні ООС у понеділок, 11 січня, загинув військовослужбовець Збройних сил України

Українська сторона через це підготувала та направила ноту до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться у повідомленні української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Telegram-каналі, передає УНН.

«Сьогодні, 11.01.21, близько 15:30 в районі населеного пункту Піски, внаслідок обстрілу з боку противника загинув військовослужбовець ЗСУ», — вказали у делегації.

За минулу добу бойовики на Донбасі двічі порушили «режим тиші».

Зазначається, що «українською стороною СЦКК було задіяно координаційний механізм: введено «режим тиші», висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено та направлено ноту до СММ ОБСЄ».

Нагадаємо, за минулу добу бойовики на Донбасі двічі порушили «режим тиші».

Додамо, за даними Генштабу на кінець 2020 року, з початку минулого року у бойових діях на Донбасі загинуло майже пів сотні українських військових. Лише під час «перемир'я», станом на 24 грудня, - четверо з них.

З 27 липня на Донбасі набув чинності наказ про припинення вогню, про що було домовлено у межах ТКГ.

У нашумілому інтерв'ю для ВВС у жовтні Президент Володимир Зеленський говорив про «75 днів тиші» на Донбасі, коли «75 днів не стріляють», утім, після зауважень інтерв'юера, що це «не зовсім так» і «тиші немає», визнав це.

Реклама Google

Уже на початку листопада в Офісі Президента вказували, що, хоч обстріли і продовжуються, «за 103 дні дії встановленого з 27 липня режиму припинення вогню на Донбасі кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком». 

Telegram Channel