Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Після різдвяних свят українці почали масово їхати за кордон

Українська сторона ініціювала низку прикордонно-представницьких зустрічей із представниками контролюючих служб суміжних країн ЄС.

Фото Держприкордонслужби.

Після різдвяних свят українці почали масово їхати за кордон

За даними прикордонників, за час свят та вихідних український кордон перетнули 150 тис. осіб, більшість з них виїжджали з країни

Починаючи з 9 січня у пунктах пропуску прикордонники фіксують збільшення пасажиро-транспортного потоку через державний кордон, повідомили у Державній прикордонній службі України. При цьому більшість українців саме виїжджають із країни, особливо на ділянках кордону з Європейським Союзом, інформує Дзеркало тижня.

Реклама Google

«Зростання пасажиропотоку відбувається переважно через збільшення кількості громадян України, які прямують закордон. Перед деякими пунктами пропуску виникали скупчення транспортних засобів, які могли налічувати до трьох сотень одиниць легкових автівок», - зазначили в ДПСУ.

Для того, аби пропускати громадян якомога швидше, а також з урахуванням критерії безпеки, Держприкордонслужба збільшила число нарядів. Вказано, що для координації роботи українська сторона ініціювала низку прикордонно-представницьких зустрічей із представниками контролюючих служб суміжних країн Євросоюзу.

Для того, аби пропускати громадян якомога швидше, а також з урахуванням критерії безпеки, Держприкордонслужба збільшила число нарядів.

«Загалом за вихідні та святкові дні, 7-10 січня, кордон держави перетнуло понад 150 тис. осіб та близько 30 тис. автомобілів. При цьому переважна більшість осіб та транспорту оформлені на виїзд з України», - додали в ДПСУ.

Найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються «Грушів», «Шегині» та «Ужгород». За даними прикордонників, там ще залишаються близько по 100 легкових транспортних засобів, що очікують на оформлення.

У Державній прикордонній службі порадили українцям, які збираються за кордон:

враховувати можливість тимчасового накопичення пасажирів та транспорту перед пунктами пропуску на кордоні з країнами Євросоюзу;

актуальну ситуацію у пунктах пропуску відслідковувати на Facebook-сторінці Західного регіонального управління та на інтерактивній мапі на сайті ДПСУ;

вивчати актуальні карантинні обмеження в країнах, які плануєте відвідати.

Читайте також: Луцькі прикордонники отримали інженерну техніку з-за кордону (Фото)

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений перелік країн червоної та зеленої зон за рівнем поширення COVID-19.

Так, у червоній зоні опинилися 78 країн, серед яких - Литва, Чехія, Велика Британія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Румунія, Канада, Франція, Туреччина, Іспанія, Білорусь, Польща, Німеччина, Італія, Росія, Латвія, Словаччина, Сполучені Штати Америки, і інші.

У зеленій зоні - Греція, Фінляндія, Японія, Індія, Єгипет, Таїланд, Австралія, Китай і ще 107 кра

Telegram Channel