Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Центр Луцька йде під землю: хто ліквідує провалля

Водії ретельно об'їжджали огороджене місце, але пішоходи на стрічку майже не звертали уваги і рухалися просто біля провалля, не вступаючи хіба у невелику яму на місці плитки.

Фото Конкурент.

Центр Луцька йде під землю: хто ліквідує провалля

Просідання бруківки на перехресті вулиць Лесі Українки та Кривого Валу в Луцьку – проблема не нова

Вже декілька років поспіль тут намагаються дати раду маленьким і великим проваллям, що утворюються під шаром трилінки, пише Конкурент.

Рік тому на цьому місці під землю пішло авто. Сьогодні на перехресті в історичній частині міста запала всередину одна невелика шестигранна плитка. Завбачливі комунальники одразу її огородили сигнальною стрічкою і змусили автівки об'їжджати перешкоду. Однак вирішувати проблему ніхто не поспішає. Тим часом центр Луцька продовжує осідати. І хто знає, яка глибина провалля ховається під нашими ногами. 

Водії ретельно об'їжджали огороджене місце, але пішоходи на стрічку майже не звертали уваги і рухалися просто біля провалля, не вступаючи хіба у невелику яму на місці плитки.

Водії ретельно об'їжджали огороджене місце, але пішоходи на стрічку майже не звертали уваги і рухалися просто біля провалля, не вступаючи хіба у невелику яму на місці плитки. Навколо ями вже підозріло осідає трилінка, а поруч – і новіша бруківка. Тим часом у місті не можуть вирішити, хто має ремонтувати просідання. 

Зранку у середу, 13 січня, на перехрестя приїхали працівники спецкомунтрансу. Вони переконалися, що колодязь поруч із проваллям належить таки водоканалу, а отже ремонтувати все – не їхня справа. 

Реклама Google

«Наша мережа йде трохи далі. А тут колодязь, і в колодязі гідрант. Ймовірно, це «Луцькодоканал», але точно не скажу, бо це не наша комунікація. Ми не будемо лагодити», – пояснив у короткому коментарі майстер «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Гринюк і продемонстрував напрямок, у якому під землею пролягають комунікації його відомства. 

Роботи обіцяють завершити до кінця дня, але гарантії, що ситуація на перехресті не повториться, ніхто дати не може. 

Ніхто також не поспішає з'ясовувати, чи раптом ще десь під головною пішохідною вулицею міста не утворилися глибокі провалля, які невидимою загрозою можуть висіти над сотнями і тисячами перехожих у центрі Луцька. 

Telegram Channel