Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У громаді на Волині проведуть інвентаризаці майна, грейдеруватимуть дороги і встановлять вуличне освітлення

Волинь-нова

У громаді на Волині проведуть інвентаризаці майна, грейдеруватимуть дороги і встановлять вуличне освітлення

11 січня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів оперативну нараду, в якій взяли участь заступники голови з питань діяльності виконавчого органу, старости, начальники відділів селищної ради, начальник КП «Будинкоуправління» та головний спеціаліст-державний інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області

Очільник громади наголосив на необхідності проведення до 16 січня інвентаризації майна по сільських радах, що приєднуються до Шацької селищної ради.

Селищна рада сьогодні працює над створенням Програми соціально-економічного розвитку, відповідно до 1 лютого старости та керівники структурних підрозділів повинні зібрати інформацію про об’єкти, вуличне освітлення та дороги, визначити серед них пріоритетні.

На нараді обговорили питання забезпечення вчасного грейдерування доріг, на що в бюджеті закладено 100 тис. грн., благоустрою автошляхів, зокрема набережної в селі Світязь.

 –Особливо ретельно опрацюйте питання освітлення вулиць, оскільки в нас є застарілі проєкти, а також незавершені. В деяких населених пунктах, як от Пулемець, роботу в цьому напрямку потрібно починати з нуля, – наголосив старостам Сергій Карпук.

 

 На нараді обговорили питання забезпечення вчасного грейдерування доріг, на що в бюджеті закладено 100 тис. грн., благоустрою автошляхів, зокрема набережної в селі Світязь. Про першочерговість вирішення проблеми стихійних сміттєзвалищ на території ради повідомили селищний голова і Василь Ткачук, головний спеціаліст-державний інспектор ДЕІ у Волинській області. В цьому питанні необхідно зібрати й узагальнити інформацію про санкціоновані і несанкціоновані сміттєзвалища в населених пунктах, створити тимчасову комісію з залученням КП «Будинкоуправління» для розробки плану дій і напрацювати дорожню карту.

Читайте такожКолядники побешкетували: висунули на дах зупинки три вози і туалет (Фото, Відео)

Наостанок Сергій Карпук наголосив на необхідності організувати забезпечення перереєстрації транспортних засобів, що знаходилися у власності сільських рад, які приєднуються до Шацької селищної ради, та повідомив старостам, що вони ввійдуть у склад робочої групи з легалізації доходів при Ковельській РДА і відповідно зобов’язані будуть контролювати на місцях ситуацію з надходженнями до бюджету.

 

 По завершенню наради заступники селищного голови, секретар, начальники відділів та старости отримали відповідні доручення.

Джерело: Шацька ОТГ
Telegram Channel