Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українську вакцину-кандидата проти Covid-19 випробували на кроликах

«Імовірність того, що наша вакцина працює ─ 80-90%».

Фото Главком.

Українську вакцину-кандидата проти Covid-19 випробували на кроликах

Кролики, імунізовані сім місяців тому, дотепер мають стійкий імунітет від Covid-19, – Фаворов

Кролики, які були імунізовані українською вакциною-кандидатом від Covid-19, дотепер мають стійкий імунітет проти хвороби. Про це на Zoom-конференції розповів професор, доктор медичних наук і президент компанії DiaPrep System Inc. Михайло Фаворов.

Наша вакцина буде працювати дуже довго. Кролики, імунізовані сім місяців тому, до цих пір позитивні.

За словами Фаворова, заключна клінічна фаза випробування на людях зможе показати точну ефективність українського кандидата в Covid-вакцини.
«Імовірність того, що наша вакцина працює ─ 80-90%. Але ви не можете абсолютно точно сказати, поки ви її не маєте вже випущену в ампулі. При вкладенні відносно невеликих для держави грошей, розробка вакцини дасть можливість вийти на ринок з абсолютно новим і незалежним від інших продуктом», ─ стверджує епідеміолог.

Реклама Google

Фаворов також зазначив, що новітні революційні розробки в сфері мРНК-вакцин нового покоління типу Pfizer не дають точної відповіді на головне питання: як довго буде працювати імунітет від них. При цьому під час досліджень українські вчені переконалися в тому, що дія імунітету після імунізації вітчизняним кандидатом у вакцини має дуже тривалий ефект.

Читайте також Кому на Волині роблять безплатно ПЛР-тести: перелік категорій.

«Як довго будуть існувати антитіла до мРНК-вакцини? Одні кажуть три місяці, інші ─ вісім. Ми що, кожні вісім місяців будемо мРНК колоти? Це серйозне питання. А наша вакцина буде працювати дуже довго. Кролики, імунізовані сім місяців тому, до цих пір позитивні», ─ запевнив Фаворов.

Джерело: Главком.
Telegram Channel