Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
«Бери ці гроші з кров’ю»: водій маршрутки в Любомлі відмовився безплатно везти учасника АТО

Пасажир, який має особливу пільгу, не зміг нею скористатися на цій маршрутці.

Фото Ігора Чоботана.

«Бери ці гроші з кров’ю»: водій маршрутки в Любомлі відмовився безплатно везти учасника АТО

Атовець поскаржився фейсбук-спільноті на поведінку шофера

Про ситуацію, яка виникла між ним та водієм маршрутки на одній з автостанцій, розповів у спільноті «Спілка ветеранів АТО і ООС» у фейсбуці учасник бойових дій Ігор Чоботан.

«Доброго дня шановне товариство! Ось ця людина сьогодні (13 січня) повідомила, що пільги для УБД скасовані! Я йому роз’яснив, що вимоги ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» ніхто не скасовував, попередив про адмінвідповідальність.

 

 

На що він сказав, що його перевізник сказав йому не брати УБД і що в облраді прийняли рішення що по посвідченню УБД вони беруть тільки з початкових, кінцевих станцій не більше двох. Поспоривши, кинув йому тих 15 грн з словами «Бери – ці гроші з кров’ю» і викликав поліцію.

«Поспоривши, кинув йому тих 15 грн з словами «Бери – ці гроші з кров’ю» і викликав поліцію», – пише атовець.

«Коли водій про це почув, почав кидати ті гроші по всій маршрутці. А ще мене дуже засмутило, що в тій маршрутці був військовий, у формі, з однією «личкою», якого я попросив, щоб він був свідком. На що надійшла від нього відповідь, цитую: «Ти не правий. У мене є теж посвідчення УБД і я його нікому не показую».

Читайте також: Кашляв у салоні: таксист висадив пасажирку на половині шляху через прохання вдягнути маску

І свідком він не схотів бути. Після цього мене як громом вдарило. Мені не вдалось це зняти на телефон, заглючив мабуть, намок. Всього в маршрутці було чоловік 5-6 і в процесі перепалки з водієм, ще одна старша жіночка намагалась мені заткнути рота. І от після цього всього звертаюсь до вас, ветерани війни, учасники бойових дій – давайте разом відстоїмо наші права! Пропоную в коментарях надавати конкретні пропозиції, що робити далі. Хто за те, щоб провести акції протесту, відгукніться, залишайте номера, хто готовий очолити і допомогти?», – йдеться у дописі.

Telegram Channel