Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Раді зареєстрували законопроект, який має викорінити старі маршрутки

Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси.

Фото УНН.

У Раді зареєстрували законопроект, який має викорінити старі маршрутки

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №4583 «Про внесення змін до деяких законів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом», мета якого закінчити зі старими маршрутками у міському транспорті

Про це передає УНН.

«У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, мета якого закінчити зі старими маршрутками у міському транспорті. Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси», - написав міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, для цього буде змінено підхід, та пропонується замість не завжди прозорих конкурсів на маршрути почати закуповувати транспортну послугу через ProZorro.

Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси.

«І що важливо - міста самі зможуть визначати ціну та справедливо платити за кілометри, які обслужено. Цим ми закінчуємо дискримінацію пільговиків, так як перевізник вже отримує гроші за кілометри. Ключове слово - кілометри, а не «зібрані гроші з пасажирів», - зазначив міністр.

Він додав, що такий підхід також дасть можливість вимагати від перевізників не тільки обслуговування пасажирів на комфортних автобусах, але й встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати.

Так, згідно з текстом законопроекту, суспільно важливі послуги з перевезення пасажирів мають здійснюватися автобусами, які пристосовані для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Реклама Google

«Проектом Закону пропонується встановити принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, заінтересованих в отриманні таких послуг; впровадити систему надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільними маршрутами, лініями, маршрутами міського електричного транспорту, а також систему отримання плати за такі послуги та фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам суспільно важливих послуг; установити нові заходи впливу на перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти діяльності щодо системи надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів; гармонізувати умови конкурентоспроможності серед різних видів перевезень усередині держави», - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Міністерстві інфраструктури України запропонували законопроект, який повністю змінить правила для транспортних послуг і надасть реальну можливість вимагати якісних перевезень для пасажирів.

Telegram Channel