Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Озброєний чоловік захопив притулок для тварин, щоб забрати свого кота

Під час затримання Уітман сказав поліції, що його кіт кілька разів "повертав його з безодні".

Фото ілюстративне.

Озброєний чоловік захопив притулок для тварин, щоб забрати свого кота

У Мельбурні, Австралія, 44-річний колишній військовий Тоні Уітман одягнув камуфляжний костюм, взяв штурмову гвинтівку і захопив в заручники співробітницю притулку для тварин. У суді чоловік сказав, що він зробив це заради свого кота

Як пише BBC, у понеділок 11 січня чоловік зателефонував до притулку, щоб дізнатися, коли можна забрати свого загубленого кота. Йому відповіли, що це можна зробити наступного дня. За словами поліцейських, Уітман не став чекати. Того ж дня він прийшов до притулку, зв'язав співробітницю закладу та націлив на неї гвинтівку. Він вимагав сказати, де знаходиться його кіт.

Під час затримання Уітман сказав поліції, що його кіт кілька разів «повертав його з безодні».

Зрештою, чоловік не забрав тварину, наказав співробітниці притулку рахувати до ста перед дзвінком в поліцію та пішов. У поліції зазначають, що після цього Уітман закопав свій одяг і зброю поблизу свого будинку, а 12 січня повернувся до притулку, щоб знову спробувати забрати кота. У цей же день його заарештували поліцейські.

Чоловіку висунули звинувачення у викраденні людини, незаконному позбавленні волі, збройному пограбуванні та злочинах із застосуванням вогнепальної зброї. У поліції сказали, що співробітниця притулку та її колеги отримали травми.

Реклама Google

Адвокат Тоні Уітмана повідомив у суді, що його підзахисний служив в армії, але був демобілізований через «нездатність нести ефективну службу». Він заявив, що австралійцю був діагностований посттравматичний стресовий розлад. Утім, суд відмовив у заставі, а засідання з розгляду справи призначили на квітень. Під час затримання Уітман сказав поліції, що його кіт кілька разів «повертав його з безодні».

Telegram Channel