Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У місті на Волині виборці протестували проти «тарифного геноциду»: вимагають забрати мережі у «Волиньгазу» (Фото)

Під міськрадою зібралося кілька сотень людей.

Фото «Ковель медіа».

У місті на Волині виборці протестували проти «тарифного геноциду»: вимагають забрати мережі у «Волиньгазу» (Фото)

У Ковелі на площі Героїв Майдану біля Будинку рад відбувся мітинг проти підвищення тарифів на комунальні послуги

Організатором заходу виступив координаційний комітет ветеранів та пенсіонерів силових структур Ковеля та Ковельського району. Про це пише «Ковель медіа».

Незважаючи на холодну погоду, тріскучий мороз, під стіни міськради прийшло кілька сотень людей. Вони висловлювали своє обурення різким зростанням цін на природний газ та електроенергію для населення під час пандемії, називали дії влади такими, що ведуть до навмисного і безповоротного знищення власного народу – до геноциду. Говорили про введення єдиного порядку розрахунку справедливих тарифів на комунальні послуги, а також скаржилися на низькі пенсії та доходи у порівнянні з високими цінами, зокрема і на продукти харчування. Закликали нову владу Ковеля підтримати людей своїми рішеннями і діями.

Реклама Google

Ковельчани звернулися до мера з проханням вивчити досвід Мукачівської міської ради щодо повернення у власність міської громади газотранспортної та газорозподільчої системи, які перебувають у власності ПАТ «Волиньгаз».   

На мітингу ухвалили колективне звернення до міського голови Ігоря Чайки, депутатів міської ради, яке відразу ж вручили присутньому тут очільнику Ковеля. В акції протесту також взяли участь і окремі депутати міськради. Найактивніші серед них – голова фракції «Сила і честь» Ігор Пініс і депутатка від цієї ж політичної сили Галина Стасюк.

Нагадаємо, волинські пенсіонери отримують одні з найнижчих пенсій в Україні.

У прийнятому зверненні учасники ковельського мітингу вимагають до першого лютого терміново внести подання до Верховної Ради України про відставку прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у відповідності до статті 106 Конституції України негайно зупинити дію нормативних актів органів державної виконавчої влади щодо «тарифного геноциду» народу України, терміново розробити та ввести на розгляд Верховної Ради, як невідкладний, окремий Закон України «Про тарифоутворення у сфері комунальних послуг для населення України».  

Окрім цього, ковельчани звернулися до мера з проханням вивчити досвід Мукачівської міської ради щодо повернення у власність міської громади газотранспортної та газорозподільчої системи, які перебувають у власності ПАТ «Волиньгаз».

 

 

Telegram Channel