Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поліцейський застрелив чоловіка нібито через вирубку лісу, родичі розповідають інше

Триває слідство.

Фото УП.

Поліцейський застрелив чоловіка нібито через вирубку лісу, родичі розповідають інше

16 січня під Маріуполем поліцейський застрелив підприємця Володимира Мигоцького нібито за незаконну вирубку лісу, щодо правоохоронця відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє УП з посиланням на прокуратуру Донецької області та «Новости Донбасса« 

Версії слідства і родини Мигоцьких щодо подій суботи різняться. 

Реклама Google

Правоохоронці стверджують, що 16 січня співробітники Кальміуського відділення поліції Центрального ВП ГУНП в Донецькій області виявили в лісосмузі неподалік с. Сартана під Маріуполем незаконну порубку лісу групою осіб. Поліцейські вилучили в «лісорубів» обладнання та два автомобілі: легковик «ВАЗ-2112» та вантажівку «ГАЗ-3302».

Один із поліцейських відкрив вогонь з автомата по машині і вбив Володимира Мигоцького.

На місце події приїхав 66-річний батько одного з правопорушників, попри заборону сів за кермо вантажівки, яку вилучали поліцейські, та почав рух. Нібито аби зупинити авто, один із поліцейських застосував вогнепальну зброю, в результаті чого водій отримав смертельне поранення та загинув на місці.

Натомість син Володимира Мигоцького Олександр заявив виданню «Новости Донбасса», що його брат приїхав у Сартану на «Газелі», щоб витягнути застряглий автомобіль друга. Однак витягнути авто не виходило, тож він під'їхав до купи дрів і завантажив кілька колод у задню частину «Газелі», щоб навантажити колеса для кращого зчеплення і таким чином витягнути легковик. 

Нагадаємо, українець побив і викинув на мороз цуценя.

У цей момент, за словами Олександра Мигоцького, до них під'їхали поліцейські, які інтерпретували це як незаконну вирубку лісу. Тоді Мигоцький-старший нібито привіз паспорт сина разом із двома супроводжуючими. 

Розмова переросла у словесну перепалку, літній чоловік сів за кермо вантажівки і від'їхав. Один із поліцейських відкрив вогонь з автомата по машині і вбив Володимира Мигоцького.

Розпочато кримінальне провадження за фактом спричинення смерті особі працівником правоохоронного органу із попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (вбивство) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України. 

Telegram Channel