Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Жінка отруїлася мухомором, намагаючись вилікувати рак

Жінка придбала гриби через мережу інтернет-магазинів.

Фото ілюстративне.

Жінка отруїлася мухомором, намагаючись вилікувати рак

На Дніпропетровщині 51-річна жінка отруїлася мухоморами, намагаючись вилікувати онкологічне захворювання

Про це в ефірі Українського радіо Дніпро розповіла головна спеціалістка управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного Управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

За її словами, жінка придбала через мережу інтернет-магазинів.

Жінка придбала гриби через мережу інтернет-магазинів.

«Це були сухі, червоні мухомори. Постраждала вживала шматочок сушеного гриба 31 грудня 2020 року близько 12 години ночі. А вже 1 січня з’явилися перші симптоми: запаморочення, сонливість, слабкість та погане самопочуття. За медичною допомогою хвора звернулася до Новомосковської центральної регіональної лікарні інтенсивного лікування лише 3 січня. І відразу була госпіталізована в інфекційне відділення з діагнозом: отруєння дикорослими грибами середньої важкості», – розповіла фахівчиня.

За її словами, постраждала мешкає разом з донькою. Донька грибів не вживала.

Реклама Google

Після того, як було визначено, що ці гриби отруйні, їх утилізували, сказала Маргарита Малишева.

Завідувачка поліклінічного відділення Дніпропетровського обласного онкологічного диспансеру Юлія Черезова зазначила, що отруйними грибами не можна вилікувати онкологію.

«За свій мій досвід, а це 15 років, не було жодного випадку, щоб людина вилікувалася за допомогою нетрадиційної медицини», –- зазначила Юлія Черезова.

Telegram Channel