Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Як, де і коли у Луцьку освячуватимуть воду, і чи будуть на Стиру купання

Освячення води у Луцьку.

Фото Єпархії ПЦУ.

Як, де і коли у Луцьку освячуватимуть воду, і чи будуть на Стиру купання

Відомий розпорядок святкових богослужінь у соборі Святої Трійці

19 січня, у вівторок, в обласному центрі відбудеться велике освячення води з нагоди Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Головне йорданське водосвяття, яке очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл, проводитимуть на річці Стир поруч з пляжем Центрального парку імені Лесі Українки. До протилежних берегів духовенство і миряни прийдуть хресними ходами – від кафедрального собору Святої Трійці та від храму Великомученика і цілителя Пантелеймона с. Рованці Луцького районного деканату, –  повідомили у пресслужбі Волинської єпархії Православної Церкви України.

 До протилежних берегів духовенство і миряни прийдуть хресними ходами – від кафедрального собору Святої Трійці та від храму Великомученика і цілителя Пантелеймона с. Рованці Луцького районного деканату

Розпорядок святкових богослужінь у головному храмі єпархії:

  • 18 січня, Навечір’я Богоявлення (Хрещенський святвечір): 8.00 – царські часи, зображальні, вечірня, літургія Василія Великого, велике освячення води на соборному майдані; 17.00 – всенічна.
  • 19 січня, Богоявлення, Хрещення Господнє: 7.00 – велике освячення води на соборному майдані, 7.30 – літургія в нижньому храмі, 9.00 – літургія у верхньому храмі, після якої хресний хід на Стир і велике освячення води.

Для участі в богослужіннях просять вжити заходів безпеки згідно з запровадженим карантином.

Нагадаємо, на Вінниччині скасували масові купання в ополонці на Водохреща. Там не буде традиційних забав і купань, а також освячування водойм.

Читайте такожГріхів в ополонці на Водохреще змити не вдасться, – архієпископ Євстратій

 

Читати такожВолинянам розповіли, кому не можна занурюватись в ополонку на Водохреще

 

 

Джерело: Волинська єпархія ПЦУ
Telegram Channel