Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинянина судитимуть за державну зраду

Слово за Фемідою!

Фото Pixabay.

Волинянина судитимуть за державну зраду

Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 39-річним чоловіком держзради (ч.1 ст.111 КК України)

Слідство вважає, що громадянин на шкоду державній безпеці України надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Волинянин вступив в агентурні відносини з закордонною спецслужбою та відповідно створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Перебуваючи на території іноземної держави та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, в червні 2019 року чоловік  надав добровільну усну та письмову згоду  співробітникам спецслужби  на конфіденційне співробітництво.

Він вступив в агентурні відносини з закордонною спецслужбою та відповідно створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Нагадаємо, волинянину, який побив до смерті матір своїх чотирьох дітей, призначили покарання

Тепер за цей злочин громадянин відповідатиме перед судом.

Зауважимо, що санкцією ч.1 ст. 111 КК України за державну зраду передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проте звільняється від кримінальної відповідальності за державну зраду громадянин України, якщо він на злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel