Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волиняни масово рибалять на зимувальних ямах. Рибпатруль також ґав не ловить (Фото)

Порушникам доведеться заплатити штрафи.

Фото Волинського рибоохоронного патруля.

Волиняни масово рибалять на зимувальних ямах. Рибпатруль також ґав не ловить (Фото)

У період з 11 по 18 січня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів

У період з 11 по 18 січня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 23 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та один за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

На Турії, поблизу села Бузаки Камінь-Каширського району викрито двох порушників, які здійснювали вилов риби на зимувальних ямах. На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

«За даний період на порушників накладено 1 173 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 кілограми водних біоресурсів та 13 одиниць заборонених знарядь лову, з яких 12 – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Реклама Google

Для прикладу, 16 січня в ході рибоохоронної роботи рибпатруль спільно з працівниками Камінь-Каширського відділу Нацполіції зафіксували порушення правил рибальства на зимувальних ямах. Так, на Турії, поблизу села Бузаки Камінь-Каширського району викрито двох порушників, які здійснювали вилов риби на зимувальних ямах. На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

17 січня надійшло повідомлення у групу «СТОП Браконьєрство» у додатку Viber від небайдужих рибалок щодо вилову риби значною кількістю жерлиць на старому руслі р. Стир, поблизу с. Підгайці Луцького району. Працівники відомства одразу виїхали на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкта зафіксовано рибалку, який ловив рибу, використовуючи жерлиці у кількості 20 штук, чим порушував Правила рибальства. На громадянина складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Нагадаємо, 

Аналогічні порушення рибальства було викрито на заплавах річок Стир у Луцьку та Турія, поблизу села Рудка-Червинська Камінь-Каширського району. На порушників оформлено протоколи про адмінправопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Працівниками Волинського рибоохоронного патруля будуть й надалі проводитися інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо недопущення порушень правил рибальства. Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

Жерлиця - це живцева снасть для лову хижих видів риб, таких як: щука, судак, сом, окунь тощо. Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування   живої  насадки  -  живця  на  рибальських снастях дозволяється із числа тих видів риб,  які не перелічені  в додатку правил.

 
 
 
 
Telegram Channel