Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шахрайка обікрала лучанку під приводом «переписати» п'ятисотки

У січні ошукали чотирьох волинянок.

Фото ілюстративне.

Шахрайка обікрала лучанку під приводом «переписати» п'ятисотки

До яких тільки методів не вдаються шахраї, аби видурювати гроші в довірливих громадян. Найбільш принизливо, коли спритники входять в довіру до людей похилого віку і виманюють у них останні гроші, які ті збирають про всяк випадок та відкладають кожну копійку

Поліцейські застерігають волинян не відчиняти двері незнайомцям, не пускати їх у помешкання та не залишати їх наодинці всередині навіть на кілька секунд,  бо через таку довірливість днями в області сталося чотири випадки шахрайства. 

11 січня 72-річна лучанка, яка проживає на вулиці Грабовського, впустила в квартиру двох жінок, які представились «соціальними працівницями». Підозру в громадянки мало б викликати те, що вони спитали, чи є в неї купюри по 500 гривень, мовляв, їх «треба переписати». Поки старенька відволікалась і шукала гроші, одній гості нібито стало зле. Коли ж пенсіонерка відволіклась подати їй води, інша вкрала гроші, помітивши перед тим, куди по них ішла потерпіла. Так громадянка позбулась своїх 600 гривень. Нині поліція провела низку оперативно-розшукових заходів і вже вийшла на слід злочинців.

Точно за таким же методом того ж дня дві шахрайки проникли в оселю 72-річного пенсіонера, представившись соцпрацівницями. Однак тут дідуся обікрали на більш, ніж пів сотні тисяч гривень! У поліції є підстави вважати, що тут діяли ті ж шахрайки, що й на вулиці Грабовського.

Реклама Google

А 13 січня дві зловмисниці викрали гаманець з 5 тисячами гривень у 73-річної мешканки Ківерцівського району. Тут вони теж нібито мали намір «переписати номери купюр» номіналом 500 гривень. Більше того, пенсіонерка на їхнє прохання сама ж продемонструвала грошові кошти з власного гаманця.

Користуючись правовою безграмотністю осіб пенсійного віку, під виглядом працівників соціальних служб шахраї пропонують останнім обміняти кошти на нові купюри, що нібито поступили в серію, приносять субсидії і таке інше. 

Два дні тому жертвою шахрайок стала 92-річна мешканка проспекту Відродження, що в Луцьку. Вона спочатку показала, що має такі купюри, про які запитували «соцпрацівниці», а потім пішла по воду для однієї з жінок, якій раптом «стало зле». Тим часом спритниці поцупили пакет, де було 17 тисяч гривень, які бабуся відкладала багато років.

Читати такожЛучанин обікрав квартиру на 40 тисяч

«Шахрайства під виглядом працівників органів соціального захисту і благодійних організацій найчастіше пов'язані з проникненням до житла. Користуючись правовою безграмотністю осіб пенсійного віку, під виглядом працівників соціальних служб шахраї пропонують останнім обміняти кошти на нові купюри, що нібито поступили в серію, приносять субсидії і таке інше. Відповідно до чинного законодавства, працівники органів соціального захисту населення не мають права здійснювати будь-які операції з грошовими коштами», –  розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук

 

Джерело: Поліція Волинської області
Telegram Channel