Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині депутати проголосували проти підвищення тарифів і за відшкодування своїх витрат з місцевого бюджету

Відбулася сесія Любешівської селишної ради.

Фото: Любешівська ТГ.

На Волині депутати проголосували проти підвищення тарифів і за відшкодування своїх витрат з місцевого бюджету

Щоправда компенсацію зможуть отримати не всі, а лише ті, як змушені їздити в інші населені пункти

Сьогодні відбулась четверта сесія Любешівської селищної ради. Обранець громади Ігор Корецький повідомив, що колеги підтримали його запит щодо відшкодування депутатам щоквартальних витрат пов’язаних з виконанням окремих депутатських повноважень. 

Сьогодні, на розгляд сесії було винесено відповідне рішення, щодо відшкодування депутатам селищної ради витрат, пов’язаних з виконанням окремих депутатських повноважень.

Після набрання чинності рішення селищної ради, депутату будуть відшкодовувати витрати на проїзд, який проживає за межами населеного пункту в якому проведено захід. 

«Зверніть увагу, що мова йде не про щоквартальне відшкодування ВСІМ депутатам селищної ради, крім посадових осіб місцевого самоврядування (як це передбачалось попереднім положенням) а про те що, кошти використані на проїзд будуть повернені лише тим особам, які не проживають в населеному пункті в якому відбувається захід.

Відшкодування буде здійснено на підставі заяви депутата селищної ради про відшкодування витрат, пов’язаних з депутатською діяльністю, із зазначенням банківського рахунку та реквізитів банківської установи для зарахування коштів, підтверджуючих документів на проїзд та авансового звіту», - повідомив Ігор Корецький.

Із 22-ох присутніх депутатів 15-ть підтримали дане рішення.

Це дозволить зменшити фінансові витрати на відшкодування депутатам селищної ради витрат, пов’язаних з виконанням окремих депутатських повноважень, та дозволить використовувати заощадженні ресурси на соціально важливі потреби жителів нашої громади.

«Хочу подякувати селищному голові Олегові Куху і депутатам, які підтримали мій депутатський запит та проєкт рішення, який змінив підхід до даного виду компенсації.

Це дозволить зменшити фінансові витрати на відшкодування депутатам селищної ради витрат, пов’язаних з виконанням окремих депутатських повноважень, та дозволить використовувати заощадженні ресурси на соціально важливі потреби жителів нашої громади», - інформує Ігор Корецький. 

Читайте такожУрізали зарплату апарату сільради, зате всі дітки округи харчуватимуться безплатно

Нагадаємо, депутати місцевих рад не отримують зарплати. Але Стаття 32 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» передбачає, що депутату місцевої ради відшкодовуються витрати, пов'язані з депутатською діяльністю, за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Крім того, на черговій четвертій сесії Любешівської селищної ради, обранці одноголосно підтримали звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів на енергоносії для населення.

Telegram Channel