Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучани скупалися у Стиру (Фото)

Десятки лучан у свято Водохреще скупалися в щойно освячених водах.

Фото volynnews.

Лучани скупалися у Стиру (Фото)

Незважаючи на лютий мороз, котрий панує в Луцьку останніми днями, десятки лучан у свято Водохреще, яке відзначають 19 січня, скупалися в щойно освячених водах річки Стиру, аби таким чином покаятися та очиститися від гріхів

Традиційно пірнанню в ополонку передували урочисте богослужіння в храмі, освячення питної води та хода до річки Стир, передають Волинські новини.

Читайте також: Хто взяв участь у хресній ході до Стиру (Фото).

Ідучи вулицями міста та парком віряни співали колядки.

«Сьогодні – особливий день, від якого ми очікуємо змін. Хрещення Господнє у водах Йорданії відбувалося не через те, що Спаситель був грішним. Перед тим Іван Предтеча хрестив людей, які жили навколо, водою покаяння, тобто водою змін. Суть була не у воді, а у змінах думок, життєвого настрою тодішнього народу. Вони усвідомлювали, що без Бога, який дарував їм Землю Обітовану, без Бога, який створив їх, жити неможливо і вони живуть неправильно, неправедно, а значить – не мають майбутнього… Іван Предтеча хрестив людей водою з Йорданії, тих людей, які усвідомлювали, що живуть неправильно, тих, котрі хотіли змін, не просто тих, хто хотів очищення й оздоровлення, а тих, хто хотів сам змінитися, отримавши благословення в такий спосіб», – сказав після богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцький і Волинський митрополит Михаїл.

Згодом він запропонував усім «прогулятися» та очолив процесію, котра вирушила від Театрального майдану до берегу Стиру, що на пляжі в центральному парку. Ідучи вулицями міста та парком віряни співали колядки.

 

 

 

Telegram Channel