Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Як навчатимуться студенти після 24 січня

Мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно.

Фото ілюстративне.

Як навчатимуться студенти після 24 січня

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що після локдауну студенти мають продовжити навчання у змішаному форматі або очно

Про це він написав у своєму телеграм-каналі, повідомляє Перший.

«Позиція МОН наступна: за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно», – йдеться у повідомленні.

Мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно.

За його словами, заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання. 

«Окреме питання – практика. Низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів», – додав Шкарлет.

Нагадаємо, після завершення локдауну за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватимуть питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти. 

Telegram Channel