Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку 10-річний хлопчик після купання в ополонці на Стиру, втратив свідомість

Дитина пірнула в ополонку.

Фото Суспільного.

У Луцьку 10-річний хлопчик після купання в ополонці на Стиру, втратив свідомість

Дитина після купання втратила свідомість

Під час купання в ополонці на Центральному пляжі Луцька стало зле 10-річному хлопчику. Після занурення у крижану воду дитина втратила свідомість.

Про це розповів керівник обласного Центру екстреної допомоги Володимир Шмаль, повідомляє Суспільне.

Інцидент стався на Водохреще 19 січня. Медики «швидкої» розповіли, що дитина на пляжі біля річки Стир була з сім'єю. Коли хлопчик виходив із води, то втратив свідомість. «Певно був не готовий до купання і від холоду пройшов спазм судин, дитину госпіталізували в обласну дитячу лікарню», – зазначив медик.

 Коли хлопчик виходив із води, то втратив свідомість. 

Станом на 20 січня дитина досі у лікарні. Педіатр Волинського дитячого медоб’єднання Лариса Видиборець повідомила, що нині дитина почувається добре та скарг на самопочуття немає. Зі слів лікарки, при зануренні в холодну воду у хлопчика стався судинний спазм. Наразі дитина під наглядом медиків.

«Занурення в крижану воду – досить сильний стрес для організму, бо йде викид адреналіну, що призводить до прискорення серцебиття. Може бути і раптова зупинка серця, і всіх життєво-важливих функцій, тож є ймовірність отримати клінічну смерть», – зауважила лікар-педіатр.

Батьки дитини коментувати купання хлопчика в ополонці журналістам Суспільного відмовилися.  За словами речника обласного управління ДСНС Волині Володимира Нестерова, надзвичайних подій, пов’язаних із зануренням у воду 19 січня, не було.

Читати такожЛуцький міський голова скупався в ополонці .

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel