Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українцям додатково перерахують пенсії: хто отримає на 400 гривень більше

Кому додадуть по 400 гривень.

Фото ілюстративне.

Українцям додатково перерахують пенсії: хто отримає на 400 гривень більше

Як заробити на високу пенсію

В Україні в липні 2021-го проведуть додатковий перерахунок пенсій. Так, на 400 грн збільшать виплати тим, хто досяг віку 75-80 років. Мінімальна пенсія для таких українців збільшиться до 2500 грн за наявності 20-25 років стажу.

Про це розповіли в пресслужбі Міністерства соціальної політики, пише Обозреватель.

У разі досягнення 80 років збільшиться щомісячна виплата до 500 грн і мінімальна пенсія до 2600 грн за наявності в них страхового стажу (20-25 років), одиноким пенсіонерам цього віку збільшать пенсії до мінімум 3342 грн.

Як заробити на високу пенсію

Мати повний стаж. Зараз, щоб отримати повний стаж, потрібно безперервно працювати щонайменше з 25 до 60 років, тобто мати 35 років стажу. Без офіційного оформлення претендувати на гідну виплату не доведеться.

Працювати офіційно. Вимоги щодо стажу в Україні підвищують щорічно. І щоб не опинитися в пенсійному віці, але без пенсії, важливо працювати офіційно. Крім того, чим вища «біла» зарплата, тим краще. Якщо ви офіційно працевлаштовані, але на мінімалку, то на гідну пенсію можна не розраховувати.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розробляє механізм впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме поряд із чинною солідарною. У підсумку українці зможуть отримувати по дві пенсії.

Читати також: Українцям цьогоріч підвищать зарплати: кому й наскільки.

Джерело: Обозреватель
Telegram Channel