Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як у Луцьку відзначили День Соборності

Учасники заходу віддали шану загиблим сучасним українським Героям хвилиною мовчання.

Фото volynonline.com.

Як у Луцьку відзначили День Соборності

Цьогоріч відзначення Дня Соборності України у зв’язку з карантинними обмеженнями відбулось без участі громадськості

День соборності відзначають в Україні щорічно 22 січня. Саме цього дня у 1919 році на Софіївському майдані Києва було урочисто проголошено Акт  Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Державне свято було встановлене Указом Президента 80 років потому, коли Україна мала вже статус незалежної держави.

Про це повідомляє volynrada.gov.ua.

У 2011 році Указом Президента України свято було перейменовано у «День Соборності та Свободи України».

Так, офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року. У 2011 році Указом Президента України свято було перейменовано у «День Соборності та Свободи України». У 2014 -му Указом Глави держави святу повернуто назву – День Соборності України.

Читайте також: Лікарі районної лікарні на Волині показали, як лікують коронавірусних хворих.

З нагоди цього визначного державного свята сьогодні на Театральній площі Луцька відбувся пам'ятний захід. У ньому взяли участь голова обласної ради Григорій Недопад, його заступники Юрій Поліщук та Григорій Пустовіт, Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, а також секретар Луцькради Юрій Безпятко.

Учасники заходу віддали шану загиблим сучасним українським Героям хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України».

 

Telegram Channel