Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Після харківської трагедії на Волині перевірять пожежну безпеку у будинках престарілих

Незабаром в області здійснять позапланові перевірки з дотримання протипожежної небезпеки.

Фото oppb.

Після харківської трагедії на Волині перевірять пожежну безпеку у будинках престарілих

Стан пожежної безпеки в закладах області для проживання осіб похилого віку проаналізували сьогодні, 22 січня 2021 року, на нараді, що відбулась керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка

 Відбулася нарада за участі заступника начальника ДСНС України у Волинській області, керівництва департаменту соцзахисту ОДА та керівників інтернатних закладів, що були присутні в онлайн-режимі.

 

 Зокрема, директори Горохівського, Берестечківського, Голобського, Олицького, Руденського психоневрологічних інтернатів та Луцького геріатричного пансіонату розповіли про виконану роботу з усунення приписів інспекторів управління Держтехногенбезпеки у Волинській області та озвучили проблемні питання.

Незабаром в області здійснять позапланові перевірки з дотримання протипожежної небезпеки.

Вислухавши кожного, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко звернувся до керівників закладів провести з персоналом додаткові інструктажі щодо дотримання пожежної безпеки та планів евакуації. А також нагадав, що не повинно бути загратованих вікон, а лежачі пацієнти повинні проживати на першому поверсі. Не допускати, аби аварійні виходи були зачиненими, або ж перекритими іншим способом, а також пропрацювати питання доступу до пожежних гідрантів, або ж відповідних водойм.

Реклама Google

Своєю чергою, заступник начальника ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук повідомив, що незабаром в області здійснять позапланові перевірки з дотримання протипожежної небезпеки. Та разом із цим, наголосив, що управління готове надати допомогу, якщо є потреба.

Читайте також Вітер та сніг: на Волині очікується погіршення погодних умов​.

 

 Окрім цього, Костянтин Романчук нагадав, що у 2020-му році в області на сесії обласної ради затвердили цільову регіональну програму запобігання надзвичайним ситуаціям техногенно та природного характеру на 2021-2025 роки, де прописаний відповідний розділ із забезпечення пожежної безпеки із відповідним фінансування. Заклади соціальної сфери включені до програми.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.
Telegram Channel