Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суд у Ковелі відпустив з-під варти наркоторговців

Відправили під домашній арешт.

Фото pixabay.com.

Суд у Ковелі відпустив з-під варти наркоторговців

На початку січня цього року прокурор подав до Ковельського міськрайонного суду клопотання з проханням продовжити термін перебування під вартою для трьох чоловіків, які затримані за наркотики

Колегія Ковельського міськрайонного суду, в складі головуючої судді Ірини Логвинюк, суддів В’ячеслава Лесика та Сергія Панасюка, ухвалила негайно звільнити з-під варти трьох обвинувачених та відправити їх під домашній арешт. А четвертому обвинуваченому такий арешт продовжено ще на два місяці. Про це інформує сайт kovel.media.

За словами прокурора, кожен з них обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого умисного злочину у сфері незаконного обігу наркотичних засобів у складі організованої злочинної групи з корисливим мотивом, повторно, багатоепізодно, за що передбачено покарання на строк до 12 років позбавлення волі. Всі затримані вже були раніше судимі, мають не зняту та не погашену у встановленому законом порядку судимість, а четвертий обвинувачений, який перебуває під домашнім арештом – вчинив злочин під час іспитового строку.

Як йдеться в ухвалі суду, на час утримання в умовах СІЗО їх процесуальна поведінка стала стабільно позитивнішою, суд вважає, що ризики, зазначені прокурором, на даний час частково відпали.

Читайте також: Адвокатку, яка намагалася пронести наркотики у Луцький слідчий ізолятор, судитимуть

В ухвалі суду говориться:

«…значна частина обвинувачення стосується періоду, що починається з червня 2018 р. і на даний час пройшло більше 02 р., значна частина обсягу доказів сторони обвинувачення на даний час вже подана суду та досліджена; обвинувачені тривалий час утримуються під вартою та прокурор у судовому засіданні 15.01.21 р. зазначив, що з повним обсягом доказів, які сторона обвинувачення має намір надати суду, він ще визначитись не має змоги, обвинувачені, дійсно, тривалий час утримуються під вартою і обмежені у спілкуванні з родиною, раніше вони неодноразово притягались до кримінальної відповідальності, однак, на час утримання в умовах СІЗО їх процесуальна поведінка стала стабільно позитивнішою, суд вважає, що ризики, зазначені прокурором, на даний час частково відпали.

Telegram Channel