Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Харків'янка добу шукала бабусю з вигорілого пансіонату. Її знайшли живою (Відео)

Телефонували лікарю, який усіх живих контролював, той сказав, що у його списку такого прізвища нема.

Фото Суспільного.

Харків'янка добу шукала бабусю з вигорілого пансіонату. Її знайшли живою (Відео)

Родина шукала стареньку на місці події, у лікарнях й в морзі. 23 січня в Україні – день жалоби за загиблими у пожежі в харківському пансіонаті

Харків’янка Анастасія Тітова майже добу розшукувала бабусю після пожежі у приватному пансіонаті в Харкові. 89-річна Марія Богданова жила на першому поверсі пансіонату «Золотий час». Про пошуки бабусі 21 січня Анастасія написала у коментарі під прямою трансляцією Суспільного у Facebook, інформують журналісти Суспільного.

Кореспонденти відправили Анастасії телефони представників екстрених служб та відповідальних чиновників. Відтоді родина шукала бабусю на місці події, у лікарнях й в морзі. 22 січня стало відомо, що бабуся жива.

Вона у шоці була, до машини посадили, плакала сильно, переляк у неї такий.

«Зателефонувала слідча нам і сказала, куди під'їхати, щоб забрати бабусю. Якийсь будинок, де було кілька бабусь. Вона у шоці була, до машини посадили, плакала сильно, переляк у неї такий, а так наче усе добре», — сказала Анастасія в ефірі Суспільного.

«Телефонували лікарю, який усіх живих контролював, це нам у відділку дали. Назвала прізвище, а він каже, що такого прізвища немає. «Ви мене чуєте?». Двічі повторив і поклав слухавку. Усе що запропонували — чекати на Дмитрівській, там, де загиблі. Ми не знали, що робити, інформації жодної», — розповіла Анастасія.

За її словами, у бабусі хвороба Альцгеймера. «Вона нічого сказати не може, зараз пам'ятає, завтра забула», — говорить онука.

Умови у пансіонаті Анастасія Тітова називає добрими. «Ми знали, що він приватний, але легальний чи нелегальний, не знали», — додала вона.

Читайте також: 96-річна Ганна Карпюк ще сама на Святвечір накрутила голубців

Пожежа у пансіонаті для літніх людей «Золотий час» спалахнула 21 січня, на згарищі знайшли 15 загиблих. Попередньо, заклад працював без жодних дозволів.

Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу у Харкові.

Прокуратура оголосила підозри чотирьом затриманим й проситиме взяти їх під варту.

 

Telegram Channel