Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи працюють українці на будівництві палацу Путіна (Відео)

Українські заробітчани все рідше їдуть до Росії.

Фото: Укрінформ.

Чи працюють українці на будівництві палацу Путіна (Відео)

На заробітки за кордон упродовж 2020 року, за офіційними даними, виїхали 61,9 тисячі українців. Найбільше громадян працює нині окрім Польщі, на Кіпрі та в Ліберії

Радник прем'єр-міністра України Кирило Криволап під час публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030 повідомив про те, що минулого року наші заробітчани перевели в країну більше грошових коштів, ніж інвестори.

Відомо, що в період з січня по листопад 2020 року заробітчани перевели 11,026 мільярдів доларів з-за кордону. Це на 1,8% більше (або на 196 мільйонів), ніж минулорічний показник.

Відео Навального про палац Путіна сьогодні стало найпопулярнішим нерозважальним відео російською мовою в Youtube за всю історію.

«Прямі іноземні інвестиції були майже в 3 рази нижче приватних грошових переказів», - підкреслив Кирило Криволап під час публічного обговорення проекту.

Найбільше торік їхали на заробітки: до Польщі (14,2 тисячі осіб), Кіпру (10,7 тисячі осіб), Німеччини (5 тисяч осіб), Великої Британії (4,3 тисячі осіб), Греції (4 тисячі осіб), Чехії (3,3 тисячі осіб), Маршаллових Островів (2,8 тисячі осіб). А ось в Російській Федерації, за офіційними даними, отримати роботу вдалося лише 88 громадянам України.

Можливо хтось із них працює на будівництві путінської дачі у Геленджику на березі Чорного моря. Розслідування про «палац Путіна», вартістю понад мільярд євро, оприлюднили у вівторок, 19 січня. Двогодинний фільм розповідає про розкішний палац на узбережжі Чорного моря, який, як твердить Навальний, належить президенту Володимиру Путіну і фінансується людьми з його оточення. 

Читайте також: Поміряємось Межигір'ями: найкрутіші маєтки українських політиків.

«Всього за останні три роки тільки за найскромнішими оцінками і дуже неповними даними, на рахунки палацу і виноградників надійшло 35 млрд рублів. Це гроші, які витрачаються прямо зараз на реконструкцію, на будівництво виноробні і на щоденне утримання цього величезного господарства. І це на додачу до мільярда доларів, який вже був інвестований в будівництво до 2017 року», – заявили в Фонді боротьби з корупцією Навального.

Відео Навального про палац Путіна сьогодні стало найпопулярнішим нерозважальним відео російською мовою в Youtube за всю історію.

 

Telegram Channel