Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Сьогодні у Луцьку проведуь мітинг

Запрошують активних волинян!

Фото: 5 канал.

Сьогодні у Луцьку проведуь мітинг

Кличуть усіх, хто готовий відстоювати доступне розмитнення автомобілів завезених із-за кордону

У неділю 24 січня в 17.00 на парковці «ТЦ Епіцентр» відбудеться «зустріч активних волинян». Про це йдеться на сторінці Авто-Євро-Сила Волинь у фейсбуці. «Запрошую до спілкування кожного хто підтримує та готовий відстоювати ціль доступного розмитнення #3704» – йдеться у повідомленні організації, яка підтримує водіїв, що мають авта на євро-реєстрації, надають їм юридичні консультації.

На засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України 21 січня нардеп від «Слуги народу» Олександр Ковальчук запропонував законопроєкт, який дозволить вирішити питання «євроблях». Комітет в цілому підтримав його, тому проєкт найближчим часом винесуть на розгляд Верховної Ради. Про це пише zik.ua.

Як зазначається, в новий законопроєкт ввійшли правки до Митного та Податкового кодексів України. Перед внесенням в парламент проєкт має пройти узгодження в Міністерстві фінансів та митниці, оскільки перше має до даного проєкту зауваження.

Для тих, кому не підійшов жоден варіант, поліція, яка отримала доступ до бази даних Митної служби, вперше теж накладе аналогічний штраф, а вдруге – конфіскує та накладе штраф у 17 тис. грн.

За інформацією «Доступне авто», автомобілі з іноземною реєстрацією, які були ввезені до 31 грудня 2020 року з порушенням митних правил, можуть бути легалізовані двома шляхами:

  •  Вивезти автомобіль за кордон, сплативши при цьому 8,5 тис. грн штрафу;
  • Сплатити такий самий штраф, але потім ще внести кошти за розмитнення автомобіля.

Для тих, кому не підійшов жоден варіант, поліція, яка отримала доступ до бази даних Митної служби, вперше теж накладе аналогічний штраф, а вдруге – конфіскує та накладе штраф у 17 тис. грн.

Згідно законопроєкту, ставки розмитнення будуть набагато меншими, ніж діючі. Зокрема, мито становитиме 0%, акциз також буде менший, за новою формулою. Його розмір залежатиме від віку машини, типу та об'єму двигуна. На розмір акцизу також нараховуватиметься ПДВ 20%. Пільговий режим розмитнення буде діяти протягом 180 днів з дня вступу в силу Закону.

Крім того, нардеп Олександр Ковальчук планує розробити ще один законопроєкт, який має знизити вартість розмитнення для усіх видів транспортних засобів.

Telegram Channel