Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Як житель Рівненщини боровся за заслужену пенсію

Заборговане чоловіку ніхто не збирається повертати.

Фото Pxhere.

Як житель Рівненщини боровся за заслужену пенсію

Петро Мамчур із Городища Рівненського району 2 роки намагається відстояти належні йому виплати

Чоловік 37 років пропрацював у виправній колонії та звільнився у званні підполковника. За українськими мірками чоловік отримував доволі непогану пенсію. Однак виявилось, що мав би отримувати більше, і довів це у суді. Про це пише «Рівне вечірнє».

За ці кілька років у мене вкрали близько 40 тисяч гривень.

 

— У 1994 році я вийшов на пенсію. Після роботи у колонії ще два скликання пропрацював сільським головою. Спочатку мені нарахували 2500 гривень пенсії, потім мав 3000, 4000 та 5000. У 2019 році мені підняли пенсію до 7000 гривень.

І тут мені стало відомо, що держава гарантувала таким пенсіонерам, як я, що розмір пенсії має бути не менший 90% посадового окладу. До цієї суми ще мають приплюсувати за звання і вислугу років. Для того, щоб точно знати, який посадовий оклад у працівника на моїй посаді, подав запит у пенітенціарну службу. Виявилось, що мені виплачували усього 70% посадового окладу. Я звернувся до суду, який зобов’язав Пенсійний фонд зробити перерахунок моєї пенсії. Так з 7 000 моя пенсія зросла до 9 300 гривень.

Згідно з моїми підрахунками, за ці кілька років у мене вкрали близько 40 тисяч гривень. Виконавча служба уже дала розпорядження Пенсійному фонду повернути мені ці кошти. Однак вони категорично відмовляються це робити. На прийомі у Пенсійному фонді мені говорять одне і те ж: «В державі немає грошей!». Я їхнього начальника питав, чому працівники Пенсійного фонду та начальники отримують повну пенсію, а не 70% від того, що необхідно. Той промовчав.

Читайте також: На Рівненщині донька цеглиною проломила голову матері.

У виконавчій службі дали ясно зрозуміти, що ніхто нічого мені не поверне. Навіть рішення суду для Пенсійного фонду не указ. Керівник виконавчої служби підвів мене до шафи. В ній виграних судових рішень, таких як у мене, ціла гора. Десятки пенсіонерів держава так обманює, – розповів пенсіонер Петро Мамчур.

Telegram Channel