Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Щоб друзі «Кварталу» не отримували вакцини замість пенсіонерів – Артур Герасимов про антиковідний план

Глобальний виклик через бездіяльність влади – повний провал вакцинації.

Фото УП.

Щоб друзі «Кварталу» не отримували вакцини замість пенсіонерів – Артур Герасимов про антиковідний план

Поки інші держави передзамовляли якісну вакцину, українська влада спустошувала антиковідний фонд через «велике крадівництво» та потайки вакцинувалась в приватних клініках. Про це з трибуни Верховної Ради заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов

Він нагадав, що «Європейська Солідарність» пропонує чіткий план подолання наслідків пандемії коронавірусу.   

Артур Герасимов.
Артур Герасимов.

 

Україна залишилась чи не останньою в Європі, де вакцинація досі не стартувала.

«Глобальний виклик через бездіяльність влади – повний провал вакцинації. Спочатку влада Зеленського вивозила маски з країни перед епідемією, залишила лікарів без засобів індивідуального захисту, а пацієнтів без кисню. Потім провалила масове безкоштовне тестування, до цих пір обкрадає медиків, коли йдеться про страхування та доплати. А тепер Україна залишилась чи не останньою в Європі, де вакцинація досі не стартувала», – констатує Артур Герасимов.

«Зараз Зеленський пропонує колоти українцям китайську вакцину з ефективністю близько 50%, яку закуповують через корупційну схему із посередником. Тоді як уряди всього світу працюють напряму з виробниками», – говорить Герасимов. 

Читайте також Луцьк замітає снігом: дороги і тротуари не чищені. Мер позбавив відповідальних осіб премії (Фото)​.

«Європейська Солідарність» готова презентувати чітку стратегію, яка дозволить закінчити вакцинацію в Україні до вересня. Для цього, серед іншого, потрібно перестати красти з антиковідного бюджету, налагодити безкоштовне масове тестування та запровадити кримінальну відповідальність за порушення черговості щеплень, щоб друзі «Кварталу» не отримували вакцини замість пенсіонерів. Більш детально про нашу стратегію ми розкажемо вже в найближчі дні», – зазначив співголова фракції «Європейська Солідарність».

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel