Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині попалася злочинна група, яка незаконно заволоділа майже 4 мільйонами гривень

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

На Волині попалася злочинна група, яка незаконно заволоділа майже 4 мільйонами гривень

На членів організованої групи очікує суд

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі чотирьох громадян - службових осіб державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук та двох приватних підприємств – службового підроблення, заволодіння державним майном у особливо великому розмірі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом  (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2,3 ст. 209 КК України).

На майно обвинувачених загальною вартістю 23,9 млн. грн. накладено арешт.

Слідство встановило, що члени організованої групи упродовж липня-грудня 2018 року шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про придбання товарів та надання послуг, замовником яких виступало державне підприємство і які насправді не надавались і не придбавались, заволоділи коштами підприємства в загальному розмірі 3 912 тисяч гривень.

Читайте також: Запросили в авто зігрітися і дали грошей на таксі: луцькі патрульні допомогли жінці, яка сиділа вночі на вулиці.

У подальшому понад півмільйона гривень вони перевели у готівку, легалізувавши їх.

Задля забезпечення відшкодування збитків, завданих цими злочинами, на майно обвинувачених загальною вартістю 23,9 млн. грн. накладено арешт.

Прокурори також підготували цивільний позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до обвинувачених на суму 3 912 тис. грн.

 

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області
Telegram Channel