Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Громади протидіють пандемії COVID-19 ефективніше, ніж центральна влада – АМУ

Анонімну анкету щодо ефективності подолання хвороби заповнили більше 4 тисяч медичних працівників.

Фото ЕРА.

Громади протидіють пандемії COVID-19 ефективніше, ніж центральна влада – АМУ

Асоціація міст України досліджувала тему, опитуючи медпрацівників

Громади протидіють пандемії COVID-19 ефективніше, ніж центральна влада – підсумки дослідження АМУ. Про це повідомялє волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Асоціація міст України провела в Українському кризовому медіа-центрі презентацію результатів другого дослідження думки медичних працівників щодо актуальних питань боротьби із пандемією COVID-19. 

Серед пріоритетних питань дослідження - запровадження жорсткого карантину, умови праці та забезпечення всім необхідним медичних працівників, адекватність офіційної статистики щодо захворюваності на коронавірусну хворобу, оцінки успішності запровадження медичної реформи, рівень захворюваності та смертності від COVID-19 серед медиків та інші показники. Важливо, що усі дані надаються у порівнянні із квітнем 2020 року. Анонімну анкету заповнили більше 4 тисяч медичних працівників. Результати опитування планується використати для виявлення та пошуку шляхів вирішення проблем, з якими стикаються медпрацівники у роботі під час пандемії, а також звернути увагу органів державної влади і всього суспільства на таку ситуацію.

Серед пріоритетних питань дослідження - запровадження жорсткого карантину, умови праці та забезпечення всім необхідним медичних працівників, адекватність офіційної статистики щодо захворюваності на коронавірусну хворобу та інші показники.

Читайте також: Майже 16 тисяч на одного жителя: які територіальні об’єднання Волині найбагатші?

На думку медичних працівників, в Україні місцева влада протидіє пандемії COVID-19 ефективніше, ніж центральна. Оцінюючи ефективність роботи центральної влади щодо боротьби з пандемією (за п’ятибальною шкалою), кожен п’ятий медичний працівник (19,7%) поставив 1 бал, ще 22,4% виставили 2 бали.

Telegram Channel